Newsroom

Newsroom

Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις στο σπίτι του έκπτωτου τηλεστάρ

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε χθες η δίκη του Μένιου Φουρθιώτη για τις στημένες επιθέσεις στο σπίτι του στον Διόνυσο.

fourthiotis 1

Κατά τη χθεσινή διαδικασία κατέθεσε ο ηλεκτρολόγος που εγκατέστησε το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο, εξηγώντας ότι το μηχάνημα δεν είχε υποστεί δολιοφθορά. Ο μάρτυρας, ο οποίος κλήθηκε και μετά τις δύο επιθέσεις στην κατοικία του να δώσει αντίγραφα του οπτικοακουστικού υλικού στις αστυνομικές Αρχές, ανέφερε ότι, ενώ στην πρώτη επίθεση καταγράφηκε κανονικά ο πυροβολισμός, δεν συνέβη το ίδιο και στη δεύτερη.

«Δεν δούλευε ο σκληρός (δίσκος) και δεν μπόρεσα να κάνω ανάκτηση. Δεν υπήρχε ο σκληρός πάνω σε λειτουργία και δεν είχε γίνει καταγραφή. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα συνέβαινε, μια διακοπή ρεύματος ή μια υπερθέρμανση» εξήγησε ο μάρτυρας.

Τρομαγμένο και ταραγμένο περιέγραψε στο δικαστήριο τον Φουρθιώτη μια γυναίκα από το οικογενειακό περιβάλλον του, η οποία κατοικούσε στο σπίτι του την επίμαχη περίοδο των επιθέσεων

«Άκουσα θορύβους, κρότους. Ήταν μακριά. Δεν κατάλαβα ότι ήταν πυροβολισμοί. Το κτίριο είναι τετραώροφο, εγώ ήμουν στο δεύτερο όροφο. Χτύπησε ο συναγερμός και μείναμε στα δωμάτια μας. Όταν ήλθε η αστυνομία κατεβήκαμε κάτω και μάθαμε ότι είχαν ρίξει κάτι πυροβολισμούς» περιέγραψε η μία εξ αυτών ως προς το πρώτο συμβάν, ενώ για τους εκρηκτικούς μηχανισμούς είπε πως «ακούσαμε ένα εκκωφαντικό κρότο. Το ξαφνικό του πράγματος μας φόβισε».

Και οι δύο μάρτυρες δήλωσαν πως δεν κινδύνεψαν ούτε και φοβήθηκαν για τη ζωή τους, καθώς και ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει κίνδυνος για τρίτους καθώς «το κτίριο είναι συμπαγές, γύρω δεν υπάρχουν αλλά κτίρια και ο δρόμος γενικά ήταν ήρεμος»

Τη σκυτάλη πήρε ένας συνεργάτης του παρουσιαστή στο κανάλι, ο οποίος μιλούσε μαζί του στο τηλέφωνο την ώρα που σημειώθηκε η επίθεση με πυροβολισμούς. «Εκείνο το βράδυ μιλούσα στο τηλέφωνο με τον κ. Φουρθιώτη για να διαμορφώσουμε τη σκαλέτα της εκπομπής και άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Ακουσα τον κ. Φουρθιώτη να φωνάζει και να είναι ταραγμένος. Κατάλαβα ότι αυτός ο θόρυβος μάλλον πρέπει να είναι από πυροβολισμούς. Ηταν αρκετά τρομαγμένος. Επαψε μετά να μιλάει και εγώ κάλεσα το αστυνομικό τμήμα και το ΕΚΑΒ. Στις 10 Ιανουαρίου είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό μου. Τις ημέρες εκείνες ήταν η απεργία πείνας του Κουφοντίνα και δεχόμασταν απειλές σε καθημερινό επίπεδο» είπε ο μάρτυρας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον Φουρθιώτη «ανεξάρτητο δημοσιογράφο» και πρόσωπο που «δεν μασάει τα λόγια του», γεγονός που δημιουργούσε προβλήματα. «Υπάρχουν πολλά “παπαγαλάκια”. Είχε δημιουργήσει πολιτικές έχθρες και στον δημοσιογραφικό χώρο είχε ανθρώπους που ήταν εναντίον του» ανέφερε ο μάρτυρας, συμπληρώνοντας πως ο Φουρθιώτης είχε υποβάλει μηνύσεις στην ΕΛ.ΑΣ. γιατί του αφαίρεσαν τη φύλαξη, ενώ εκείνος δεχόταν απειλές.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ