Newsroom

Newsroom

Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες για τη δολοφονία του Λουκμάν Σεχζάντ

Έγκλημα ρατσιστικής βίας χαρακτήρισαν οι μάρτυρες που κατέθεσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, τη δολοφονία του 27χρονου εργάτη, Λουκμάν Σεχζάντ, πριν…

loukman 1

Έγκλημα ρατσιστικής βίας χαρακτήρισαν οι μάρτυρες που κατέθεσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, τη δολοφονία του 27χρονου εργάτη, Λουκμάν Σεχζάντ, πριν από έναν χρόνο, στα Πετράλωνα, από φερόμενους ως μέλη τη Χρυσής Αυγής.

Μεταξύ άλλων κατέθεσε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, η οποία υποστήριξε πως οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 27χρονου είχαν “φυλετικό κίνητρο”, ενώ επεσήμανε ότι στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 350 περιστατικά ρατσιστικής βίας.

Η Μαρία Κουβέλη, πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, μίλησε επίσης για “ρατσιστικό έγκλημα”, ενώ ο πρόεδρος της  Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος, έκανε λόγο για έγκλημα με κίνητρο το ρατσιστικό μίσος, το οποίο εκδηλώνεται με κύριο χαρακτηριστικό την αδικαιολόγητη βία.

Εργατικό παιδί που δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές, χαρακτήρησε τον δολοφονηθέντα Λουκμάν Σεχζάντ, ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι “στην Ελλάδα ζουν περίπου 40.000 Πακιστανοί, οι μισοί από τους οποίους είναι στην Αθήνα. Τα πρώτα χρόνια πήραμε πολύ αγάπη αλλά τα τελευταία τρία δεχόμαστε συνέχεια επιθέσεις. Το 2012 βγήκαν και τα μαχαίρια. Ως πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών έχω καταγράψει 700 περιστατικά βίας”.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων ζήτησαν από το δικαστήριο να διατάξει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εντολέων τους, σε όποιο χρονικό βάθος αποφασίσει, προκειμένου, όπως είπαν, να αποδειχθεί ότι δεν έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος των δύο νεαρών δεν αποδίδονται ρατσιστικά χαρακτηριστικά στο έγκλημα, ενώ οι ίδιοι άνθρωποι κατηγορούνται και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Φεβρουαρίου.