Τι κάνει το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ;

Ο προοδευτικός κόσμος, έφυγε. Μόνο να μας κάνουν τη χάρη να μην καπηλεύονται το “Σοσιαλισμό” στον τίτλο τους. Ας το πούνε κάπως αλλιώς, ας το πούνε “Συναιτερισμό”. Ας το πούνε κάτι άλλο. Ξαναμάτωσε η Λούξεμπουργκ με τόση βαρβαρότητα.

5604818

Είχε δίκιο ο Απόστολος Κακλαμάνης, ετών 85 και πρώην συνομιλητής του Παπαδόπουλου; Ήρθε το βυτιοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ και μάζεψε τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ; Και σε ποιους αναφέρεται, άραγε; Στον Ραγκούση, την Ξενογιαννακοπούλου; Τον Σπίρτζη; Προφανώς, αλλά και σε όλα τα μέλη, ακόμη και τους ψηφοφόρους, που, κατά τον Κακλαμάνη “αυτομόλησαν”.

Γιατί όταν υπαινίσσεται ότι τα στελέχη που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι “απόπατος”, τότε το ίδιο πιστεύει και για τα μέλη. Αφαιρεί, βεβαίως, το δικαίωμα της αλλαγής απόψεων. Εξάλλου, ο ίδιος φαίνεται ότι πέρασε και δεν ακούμπησε από τον προοδευτικό χώρο, τόσο όσο να κάνει έναν κύκλο και να επιστρέψει στην φρασεολογία που αξίζει σε συνομιλητές της χούντας.

Από την άλλη, στο τωρινό ΠΑΣΟΚ έχουν κρατήσει όλο τον καλό τον κόσμο: Τον Λοβέρδο, την Διαμαντοπούλου. Πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ και τους… έκλεψε τους αντιρρησίες, λογικά. 

Αυτό που ενοχλεί, όμως, και το φάντασμα του ΠΑΣΟΚ (ή μήπως το λέμε ακόμη ΚΙΝΑΛ;), είναι πως ο προοδευτικός κόσμος που πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε ούτε για το… τυρί στο καράβι, ούτε για να υπουργοποιηθεί. Πήγε γιατί είναι απαίτηση της ιστορίας: Να διαλέξεις πλευρά είναι ιστορική απαίτηση. Με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Ε, άφησαν το ΠΑΣΟΚ. Τι ΠΑΣΟΚ που χωρίς την Φώφη Γεννηματά, έχει πλέον “ξεφύγει” και εκφράζεται μέσα από όλες του τις παλέτες. Αυτές οι παλέτες, ναι, συμπεριλαμβάνουν τον κ. Κακλαμάνη, τον Ανδρέα Λοβέρδο, την Άννα Διαμαντοπούλου.

Την καλύτερη δουλειά την έκανε ο Χρυσοχοϊδης. Αντί να ελπίζει σε χαϊρι από το ΠΑΣΟΚ, πήγε κατευθείας στη ΝΔ. Και υπουργός έγινε και υποψήφιος θα είναι και θα εκλεγεί. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Βλακεία του Λοβέρδου που δεν έκανε το ίδιο, το πιστεύω βαθύτατα αυτό. Αντικειμενικά, θα μπορούσε να ξεκινήσει δεύτερη πολιτική καριέρα, αν τώρα πήγαινε στη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ε, δεν είναι κι ότι τους χωρίζει καμιά άβυσσος, τέλος πάντων…

Αλλά, τι να το κάνεις.  Ξέμειναν με τον Κακλαμάνη, χαλκευμένες δημοσκοπήσεις και πικρία. Κανένα ΠΑΣΟΚ δεν πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ, απεναντίας. Το ΠΑΣΟΚ όπως το εννοούν αυτοί, έμεινε στην θέση του. Ο προοδευτικός κόσμος, έφυγε. Μόνο να μας κάνουν τη χάρη να μην καπηλεύονται το “Σοσιαλισμό” στον τίτλο τους. Ας το πούνε κάπως αλλιώς, ας το πούνε “Συναιτερισμό”. Ας το πούνε κάτι άλλο. Ξαναμάτωσε η Λούξεμπουργκ με τόση βαρβαρότητα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…