ΓΧ

Γεράσιμος Χολέβας

Τι «γνωρίζει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ναι, αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, «υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους»

money 1050161 1920

Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας. Σιγά το νέο. Ας κρατήσουμε παρ’ όλα αυτά το συγκεκριμένο στοιχείο. 

Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του με τις αποφάσεις τους καθορίζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και εν μέσω πανδημίας. 

Ο άριστος πρωθυπουργός μας με κυνικό τρόπο υποστήριξε, χτες, ότι δεν μπορεί να «γεννήσει» λεωφορεία σε μια εποχή που ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς συνδέονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Φανταζόμαστε ότι γνωρίζει (ας κρατήσουμε τη λέξη) πως υπάρχουν κάθε μέρα άνθρωποι που μετακινούνται και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για να πάνε στη δουλειά τους. Παρ’ όλα αυτά την έκανε την πλακίτσα του με τα λεωφορεία που δεν «γεννιούνται». 

Ο  πρωθυπουργός της Ελλάδας, σε ένα σημείο της τοποθέτησης του μίλησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μπόλικη κατανόηση για τις ανάγκες των κατοίκων της χώρας μας. Μας ενημέρωσε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο για τον ίδιο να πάρει αποφάσεις, όπως το lockdown,«γνωρίζοντας ότι υπάρχει οικονομικός πόνος, γνωρίζοντας ότι υπάρχει ανασφάλεια,

γνωρίζοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους»

Αμέσως, συμπλήρωσε: «Και γι’ αυτό και είπα και θα το ξαναπώ: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και ό,τι μπορούμε και ό,τι αντέχουμε για να στηρίξουμε αυτούς τους συμπολίτες μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας. Χρειάστηκε ξανά το συγκεκριμένο στοιχείο, τελικά. Αυτός ο κύριος, λοιπόν, γνωρίζει (να την πάλι αυτή λέξη) «ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εξαρτημένοι από το μισθό τους». 

Αξιότιμε, κύριε πρωθυπουργέχωρίς να θέλουμε να σας σοκάρουμε, σας ενημερώνουμε ότι αυτό που γνωρίζετε («ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εξαρτημένοι από το μισθό τους») δεν αφορά κάποια μειοψηφία. Η συντριπτική πλειοψηφία ΖΕΙ από το μισθό που λαμβάνει (αν έχει δουλειά).

Και ας μην σπεύσουν κάποιοι να μας πούνε ότι μια φράση είπε και δεν την εννοούσε έτσι και τα λοιπά και τα λοιπά. Ας βγει να την πάρει πίσω.  Να υπενθυμίσουμε, πάντως, ότι κύριος Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός άρχοντας που έχει δηλώσει με απόλυτη σαφήνεια: 

«Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα».

Στον δικό σας πολιτικό κόσμο και στη δική σας ιδεολογική αντίληψη, κύριε Μητσοτάκη, «μια κοινωνία χωρίς ανισότητες» είναι κάτι «αντίθετο στην ανθρώπινη φύση». Η θέση σας αυτή, άλλωστε, σας οδηγεί στη… γνώση ότι οι «άνθρωποι οι οποίοι εξαρτημένοι από το μισθό τους» είναι περίπου κάποιο φαινόμενο προς παρατήρηση.

Θα μας επιτρέψετε, βέβαια, να έχουμε άλλη άποψη για την «ανθρώπινη φύση»: Η εκμετάλλευση δεν είναι κάτι «φυσιολογικό».  Αυτά, όμως, είναι κομμουνιστικά, οπότε, συνεχίστε τη σπουδή σας για τους «ανθρώπους οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους». 

Πηγή: facebook.com/cholevasgerasimos

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…