Νέα αιχμηρή παρέμβαση του Άρη Πορτοσάλτε προς την κυβέρνηση με άρθρο

«Ναι, η κυβέρνηση έφαγε γκολ στο μονότερμα!», γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε, φωνάζοντας προς τη ΝΔ «έλεος με τον κομματικό μηχανισμό»

1349180

Αρκετά έντονη κριτική προς το κυβερνητικό επιτελείο ασκεί με σημερινό του άρθρο στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τους διορισμούς των νέων διοικητών νοσοκομείων.

Το αιχμηρό άρθρο του Άρη Πορτοσάλτε, το οποίο δεν αφήνει στο απυρόβλητο ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έρχεται μόλις μία ημέρα μετά τη διαδικτυακή του παρέμβαση για το ίδιο θέμα. Μάλιστα σήμερα, η πρωινή εκπομπή του σταθμού φιλοξένησε τον ίδιο τον Κώστα Πατέρα, ο οποίος αποκάλυψε από τον αέρα του ΣΚΑΪ τη συναλλαγή στην οποία είχε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πριν τις εκλογές.

«Ναι, η κυβέρνηση έφαγε γκολ στο μονότερμα! Η τοποθέτηση των Διοικητών στα Δημόσια Νοσοκομεία αποδείχθηκε παγίδα και για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όπως και για τις προηγούμενες», τονίζει από την αρχή του σημερινού του άρθρο ο δημοσιογράφος, ο οποίος δεν έχει κρύψει τις ιδεολογικές του θέσεις.

«Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Β. Κικίλιας έγινε αποδέκτης των σημειωμάτων που έστειλαν παράγοντες, βουλευτές, υπουργοί, γιατί όχι και το Μαξίμου, με τα πρόσωπα τα οποία υποδείκνυαν για τη θέση Προέδρου κ Αντιπροέδρου. Κανένας υπουργός στο παρελθόν, ούτε φυσικά ο νυν θα έφερνε αντίρρηση στις επιθυμίες των συναδέλφων ή των ανωτέρων του. Έτσι έγιναν οι τοποθετήσεις στη Διοίκηση των Νοσοκομείων», συνεχίζει ο Άρης Πορτοσάλτε.

«Το βασικό προσόν του ανθρώπου αυτού όπως και των υπολοίπων είναι η μέσω του κόμματος πρόσβαση του στην εξουσία. Το κόμμα στην προκειμένη περίπτωση είναι η Ν. Δημοκρατία», γράφει αναφερόμενος στην περίπτωση του Κώστα Πατέρα.

«Γιατί ενώ πιπιλάμε την καραμέλα της διαρροής άξιων και ικανών στο εξωτερικό, τα εξίσου σπουδαία μυαλά που επέλεξαν Ελλάδα θα βρίσκουν τοίχο και δεν θα σταματούν να αιμορραγούν..

Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έχει την υποχρέωση να θέσει τα κριτήρια. Να πετάξει την κομματική μπέρτα και να μην διστάσει μπρος σε ένα ακόμη αυτονόητο αίτημα της κοινωνίας.

Προτεραιότητα στην κοινωνία και όχι στο κόμμα», καταλήγει ο δημοσιογράφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, εκτός από το γεγονός ότι ο ΣΚΑΪ φιλοξένησε τον Κώστα Πατέρα «βγάζοντας» είδηση για τις… υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, φιλοξένησε και τον υπουργό ανάπτυξης και αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος όμως μάλλον δεν ένιωσε και όσο άνετα ένιωθε στο πρόσφατο παρελθόν στον ΣΚΑΪ αφού οι δημοσιογράφοι τον δυσκόλεψαν αρκετά με αφορμή αυτή την υπόθεση.

Ολόκληρο το άρθρο του Άρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ

Έλεος πια με τον κομματικό μηχανισμό!..

Ναι, η κυβέρνηση έφαγε γκολ στο μονότερμα! Η τοποθέτηση των Διοικητών στα Δημόσια Νοσοκομεία αποδείχθηκε παγίδα και για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όπως και για τις προηγούμενες. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Β. Κικίλιας έγινε αποδέκτης των σημειωμάτων που έστειλαν παράγοντες, βουλευτές, υπουργοί, γιατί όχι και το Μαξίμου, με τα πρόσωπα τα οποία υποδείκνυαν για τη θέση Προέδρου κ Αντιπροέδρου. Κανένας υπουργός στο παρελθόν, ούτε φυσικά ο νυν θα έφερνε αντίρρηση στις επιθυμίες των συναδέλφων ή των ανωτέρων του. Έτσι έγιναν οι τοποθετήσεις στη Διοίκηση των Νοσοκομείων.

Τα φώτα του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος έπεσαν στον ηλικίας 82 χρόνων Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Ο ηλικιακός ρατσισμός καθόρισε τη δημοσιογραφική κριτική και τελικά την αποπομπή του. Προηγουμένως σχολιάστηκαν τα τυπικά προσόντα του τέως Διοικητή τα οποία δεν διέφεραν σε τίποτα των υπολοίπων. Ο κύριος, είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ με οκταετείς μεταπτυχιακές σπουδές σε Ην. Βασίλειο και ξανά στο ΕΚΠΑ. Πιθανώς λοιπόν να είχε και περισσότερα..

Όμως, το βασικό προσόν του ανθρώπου αυτού όπως και των υπολοίπων είναι η μέσω του κόμματος πρόσβαση του στην εξουσία. Το κόμμα στην προκειμένη περίπτωση είναι η Ν. Δημοκρατία.

Αλήθεια, ποια πρέπει να είναι τα προσόντα ενός Διοικητή Νοσοκομείου, ενός Προέδρου κρατικής ΔΕΚΟ κι άλλων Δημόσιων Οργανισμών;
Τι έλεγε επι του θέματος το μπλε ντοσιέ του Μαξίμου που διανεμήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στους υπουργούς; Ποιες οδηγίες πήρε ο Β. Κικίλιας, ώστε να μην κάνει τα ίδια με τους προκατόχους του; Είχε μελετηθεί εις βάθος το θέμα; Από ποια πηγή ανθρώπων θα αντλούσε η κυβέρνηση τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψηφίστηκε για να μην είναι copy paste του πρόσφατου παρελθόντος. Μια μερίδα πολιτών, μπουχτισμένοι από τους κομματικούς παρατρεχάμενους περίμεναν σε εμβληματικούς τουλάχιστον τομείς του κράτους να δουν πρόσωπα που δεν προέτασσαν την κομματική ταυτότητα. Μια άλλη κατηγορία πολιτών, αντιθέτως έζησε την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ με την προσμονή να επανέλθει το κόμμα της στην εξουσία και εκείνοι να επιστρέψουν στις θέσεις του δημοσίου. Το ζητούμενο προφανώς δεν είναι το ίδιο για όλους..

Φαίνεται όμως πως η απαγκίστρωση από τον κομματικό μηχανισμό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πιθανώς να μην είναι και επιθυμητή. Μην ξεχνάμε πως ένας ολόκληρος κόσμος, ζει πέριξ του κόμματος, τρέχει, βοηθά, συνδράμει, συμμετέχει εθελοντικά προσδοκώντας την αξιοποίηση του από το κράτος. Έτσι στήθηκε το κομματικό κράτος, έτσι συνεχίζει!

Στην περίπτωση των Διοικητών Νοσοκομείων, ο αντίλογος βρίσκεται στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας, στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο αλλά σε σειρά άλλων μεταπτυχιακών σπουδών όπου πτυχιούχοι παίρνουν πρόσθεση εκπαίδευση στα θέματα Διοίκησης Μονάδων Υγείας.
Είναι προφανές ότι πρέπει πρωτίστως να αξιοποιηθούν εννοείται με την ανάλογη
αξιολόγηση.

Γιατί ενώ πιπιλάμε την καραμέλα της διαρροής άξιων και ικανών στο εξωτερικό, τα εξίσου σπουδαία μυαλά που επέλεξαν Ελλάδα θα βρίσκουν τοίχο και δεν θα σταματούν να αιμορραγούν..

Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έχει την υποχρέωση να θέσει τα κριτήρια. Να πετάξει την κομματική μπέρτα και να μην διστάσει μπρος σε ένα ακόμη αυτονόητο αίτημα της κοινωνίας.

Προτεραιότητα στην κοινωνία και όχι στο κόμμα..

Βίντεο από την στιγμή που ο Απόστολος Λύτρας μεταφέρει τη χτυπημένη σύζυγό του στο νοσοκομείο

Mega βιντεο

Βίντεο από την στιγμή που ο Απόστολος Λύτρας μεταφέρει τη χτυπημένη σύζυγό του στο νοσοκομείο

Στο βίντεο φαίνεται το ζευγάρι να περπατάει και να κρατιούνται χέρι – χέρι και η…

Νέα ανακυβίστηση από τον Λύτρα για ξυλοδαρμό της συζύγου του: Ποτέ δεν επινόησα το αφήγημα της πτώσης από τη σκάλα

Λυτρας ευελπιδων

Νέα ανακυβίστηση από τον Λύτρα για ξυλοδαρμό της συζύγου του: Ποτέ δεν επινόησα το αφήγημα της πτώσης από τη σκάλα

Με νέα του παρέμβαση ο Απόστολος Λύτρας τονίζει ότι δεν ήταν εκείνος που επινόησε το…