Newsroom

Newsroom

Τι γίνεται στο ΜεΡΑ25; Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου – «Καρφιά» από Βαρουφάκη

Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης με αρκετά καυστικό τρόπο

varoufakis

Την αποχώρηση της Αγγελικής Αδαμοπούλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜεΡΑ25 ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μάλιστα ο επικεφαλής του κόμματος, στο μήνυμά του αφήνει σαφείς αιχμές για το μέλλον της Αγγελικής Αδαμοπούλου.

«Με την συνείδηση ήσυχη, ότι κανένα κόμμα δεν έχει σταθεί σε βουλεύτριά του όπως το ΜέΡΑ25 στην Αγγελική Αδαμοπούλου, της εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο της κόμμα… τώρα που μύρισαν εκλογές. Την Ημέρα της Γυναίκας εμείς είμαστε στους δρόμους – για τις γυναίκες όχι για τα αξιώματα», έγραψε χαρακτηριστικά σε tweet του ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σημειώνεται πως πριν λίγους μήνες είχε αποχωρήσει από το κόμμα και η βουλευτής Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου.

Η Αγγελική Αδαμοπούλου είναι νομικός. Ήταν Βουλευτής Α’ Αθηνών και Υπεύθυνη Τομέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΜέΡΑ25.

Η ίδια έγραφε για τη συστράτευση της με το ΜεΡΑ25: «Το ΜέΡΑ25, με έναν προγραμματικό λόγο συνεπή προς τον έντιμο, αξιοπρεπή και σκληρό αγώνα που έδωσε και δίνει ο Γραμματέας του, Γιάνης Βαρουφάκης από το 2015 είναι το μοναδικό πανευρωπαϊκό κίνημα το οποίο προτείνει λύσεις ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες, μετριοπαθείς και λελογισμένες ενάντια στη φυλακή του χρέους και στην ερημοποίηση της Ελλάδας, με στόχευση στην θωράκιση των κοινωνικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους δικαίου, κόντρα στα ευχολόγια των πολιτικών σχηματισμών τα οποία ευαγγελίζονται μία πολιτική αντιμνημονιακή και κοινωνική».