Τί γίνεται με το "απόρρητο" έγγραφο του ΥΠΕΞ που ανέβασε ο "Ρουβίκωνας"

Σε ιδιαίτερα «θερμό» φαίνεται πως επιχειρείται να μετατραπεί το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας έπειτα και από τη σημερινή ανακοίνωση της γνωστής ομάδας του αντιεξουσιαστικού χώρου «Ρουβίκωνας».

57a07b4a1dc5243c1c8b4a02

Ένα φερόμενο ως «απόρρητο έγγραφο» του υπουργείου Εξωτερικών παρουσιάζεται ως σπουδαία «διαρροή» ενώ την ίδια στιγμή ο «Ρουβίκωνας» καταγγέλλει πως υπήρξαν τουρκικές πιέσεις για συλλήψεις μελών του.

Η κατάσταση εμφανίζεται ως «τεταμένη» τις τελευταίες ημέρες. Αιτία τα όσα έγιναν και ακολούθησαν των καταλήψεων κτιρίων στη Θεσσαλονίκη, τις επεμβάσεις με τις προσαγωγές και συλλήψεις από την ΕΛΑΣ, τις μπογιές στο κτίριο της τουρκικής Πρεσβείας αλλά και το «ντου», όπως αυτό παρουσιάστηκε, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Το «απόρρητο έγγραφο»

Με σημερινή της ανάρτηση στο athens.indymedia.org με τίτλο «Ανακοίνωση για τη σύλληψη συντρόφου του Ρουβίκωνα μετά την επίθεση στην Τουρκική Πρεσβεία», η οργάνωση δημοσιεύει ένα «απόρρητο» έγγραφο «άμεσης επίδοσης» του Υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με το περιεχόμενο αυτού, το ΥΠΕΞ ζητά ενημέρωση για το περιστατικό με τις μπογιές που πέταξαν αντιεξουσιαστές στο κτίριο της Τουρκικής Πρεσβείας την περασμένη Τρίτη. Το έγγραφο, με ημερομηνία 26 Ιουλίου, απευθύνεται στην ΕΛΑΣ και κοινοποιείται στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Βάσει των όσων γράφονται στο επίσημο έγγραφο, το ΥΠΕΞ εκτός της ενημέρωσης, ζητά να αυξηθούν και τα μέτρα ασφαλείας στις τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αρχές.

Το έγγραφο επισημαίνει επίσης την «ιδιαίτερη επαγρύπνηση για την ασφάλεια της πρεσβείας, της πρεσβευτικής κατοικίας, των προξενικών αρχών της Τουρκίας στη χώρας μας, του Γραφείου Στρατιωτικών Ακολούθων, του Γραφείου Εμπορικού Ακολούθου Γενικού Προξενείου Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη και του Γραφείου Πρεσβείας αρμοδίου για θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού στην Αθήνα, ιδίως υπό το φως των προσφάτων γεγονότων στην Τουρκία».

Η «διαρροή»

Με τη δημοσίευση της ανακοίνωσης του «Ρουβίκωνα» σήμερα το πρωί, τεράστιος «ντόρος» προκλήθηκε περί «διαρροής» του επίμαχου εγγράφου. Αρκετά ΜΜΕ έκαναν λόγο για «ανησυχία» των αρμόδιων υπηρεσιών για την εν λόγω διαρροή. Από τη μεριά του Υπουργείου Εξωτερικών, κύκλοι ανέφεραν στο koutipandoras.gr, πως πρόκειται για ακόμη μια περίπτωση στην οποία αποδεικνύεται «άνθρακας ο θησαυρός». Άλλωστε, όπως σημειώνουν, το περιεχόμενο του εγγράφου πέρα από την επισήμανση για ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια των τουρκικών διπλωματικών και προξενικών αρχών, δεν αναφέρει τίποτα το πλέον σημαντικό και «απόρρητο».

Μέρος δικογραφίας το έγγραφο

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αναφέρει η «Καθημερινή», το συγκεκριμένο έγγραφο δεν αποτελεί προϊόν υποκλοπής, καθώς είναι ένα από τα έγγραφα που συμπεριελήφθησαν στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την αστυνομία σε βάρος μέλους του Ρουβίκωνα που κατηγορήθηκε για την επίθεση με μπογιές στο κτίριο της Τουρκικής Πρεσβείας.


Τουρκικές πιέσεις

Στο επίμαχο «απόρρητο έγγραφο» του ΥΠΕΞ που δημοσίευσε ο «Ρουβίκωνας» γίνεται αναφορά σε «ρηματική διακοίνωση της Τουρκικής Πρεσβείας».

Σύμφωνα με τα όσα επικαλείται η αντιεξουσιαστική ομάδα, υπάρχει έγγραφο από την Τουρκική Πρεσβεία το οποία ουσιαστικά ζητά επιτακτικά από τις ελληνικές αρχές να συλλάβουν τους δράστες της επίθεσης με μπογιές.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τα όσα επικαλείται ο «Ρουβίκωνας», η Τουρκική Πρεσβεία φέρεται να ζητά από το υπουργείο Εξωτερικών «να μεσολαβήσει στις ελληνικές Αρχές, ώστε οι ένοχοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, να εμποδιστεί η επανάληψη τέτοιας επίθεσης στο μέλλον και να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για τις τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αποστολές στην Ελλάδα και άλλους φορείς τουρκικών συμφερόντων».

Μάλιστα, η ομάδα κάνει λόγο για επιτακτικό και κατεπείγον μήνυμα της τουρκικής Πρεσβείας.

Τι αναφέρει σύμφωνα με τον «Ρουβίκωνα» η επιστολή

«Κάποια μέλη/ συνεργοί της αυτοαποκαλούμενης <<Αναρχικής Ομάδας Ρουβίκωνας>>, διεξήγαγαν μιαν επίθεση εναντίον της Πρεσβείας σήμερα(26 Ιουλίου). Μια ομάδα αποτελούμενη από 10 με 15 ακτιβιστές μοίρασε προπαγανδιστικά φυλλάδια και εκτόξευσε μπουκάλια γεμάτα με μαύρη και κόκκινη μπογιά στο κτήριο και στα διπλωματικά αυτοκίνητα που ανήκουν στο προσωπικό μας. Αποστέλλουμε με την παρούσα επιστολή σχετικό φωτογραφικό υλικό. Όπως μπορείτε να διακρίνετε από το καταγεγραμμένο υλικό, η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια για την αποτροπή της συγκεκριμένης επίθεσης καθώς και τη σύλληψη των δραστών {…}.

Η Πρεσβεία επίσης θέλει να μοιραστεί την ανησυχία της όσον αφορά στο γεγονός ότι, όπως είναι γνωστό, οι συγκεκριμένες ομάδες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεών τους, χρησιμοποιούν βόμβες μολότωφ και ότι ένα τέτοιο περιστατικό, θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε απώλεια ανθρώπινων ζωών , ή ακόμα και σε πιο εκτεταμένες φθορές. Συνεπώς, η Πρεσβεία επιθυμεί να υπογραμμίσει ότι αναμένει από την αστυνομία να βρίσκεται σε μεγαλύτερη ετοιμότητα, όσον αφορά στην αντιμετώπιση πιθανών περιστατικών{…}.

«Η Πρεσβεία λοιπόν ζητά από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας να μεσολαβήσει στις Ελληνικές Αρχές, ώστε οι ένοχοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, να εμποδιστεί η επανάληψη τέτοιας επίθεσης στο μέλλον και να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για τις Τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αποστολές στην Ελλάδα και άλλους φορείς τουρκικών συμφερόντων, που βρίσκονται στην Ελλάδα», συμπεραίνει στην ανακοίνωσή του ο «Ρουβίκωνας».

Μετά από αυτήν την επιστολή, το ΥΠΕΞ, όπως γράφεται στο μήνυμα των αντιεξουσιαστών, ζήτησε με το επίμαχο έγγραφο (σ.σ που δημοσίευσε η οργάνωση στο athens.indymedia.org), να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας.

Η συνέχεια της ανακοίνωσης των αντιεξουσιαστών

«Κατόπιν τούτων, δρομολογήθηκαν από την ΕΛΑΣ, οι απαιτούμενες κινήσεις για να εμφανίσουν έστω και μια σύλληψη. Από το βίντεο των καμερών της Τουρκικής Πρεσβείας΄΄αναγνωρίσθηκε΄΄άπό δυο αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, ο σύντροφος Γεώργιος Καλαϊτζίδης,από το σωματότυπο και τις κινήσεις του,επειδή τον είχαν δει παλαιότερα΄΄δια ζώσης΄΄στην Υπηρεσία τους (!).

Η συνέχεια γνωστή…Με μια εκτεταμένη επιχείρηση στο λεκανοπέδιο της Αττικής, η ΕΛΑΣ, όπως οι ίδιοι αναφέρουν , τρέχοντας να προλάβουν τον χρόνο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνέλαβαν το σύντροφο στο Μαρούσι, το απόγευμα της επόμενης μέρας. Το αστείο της υπόθεσης , είναι ότι από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στην παρέμβαση, δεν έγινε καμία αναγνώριση των δραστών για αυτό επιστρατεύτηκαν πάλι άτομα της Κρατικής Ασφάλειας. Φυσικά δεν μας κάνει εντύπωση, το γεγονός αυτό. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο ίδιος σύντροφος, είχε βρεθεί κατηγορούμενος σε ανακριτή μαζί με άλλα 2 μέλη μας, από ανώνυμο τηλεφώνημα στη ΓΑΔΑ που τον κατονόμαζε ως “αρχηγό της ομάδας”, η οποία πραγματοποίησε απαγωγή στα Εξάρχεια!

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, αρκεί ένα τηλεφώνημα και η αναγνώριση της κινησιολογίας σε ένα βίντεο, για να βρίσκονται σύντροφοι κατηγορούμενοι και να φορτώνονται με δίκες. Ειδικά βέβαια όταν οι εγκληματίες υπάλληλοι του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας, τραβάνε το αυτάκι των εληνικών Αρχών. Στη δίκη που ξεκίνησε την Πέμπτη, έγινε αυτό που γίνεται σε όλες τις δίκες του Ρουβίκωνα. Εμείς να ζητάμε να δικαστούμε και για να υπερασπιστούμε πολιτικά την πράξη αλλά και για να αποδομήσουμε το κατηγορητήριο. Η έδρα από την άλλη να αρνείται κατηγορηματικά και να αναβάλλει την υπόθεση.

Ένα ακόμα ιδιαίτερο σημείο αυτής της ιστορίας ήταν η αντιμετώπιση των ΜΜΕ. Αφού κουβαλήθηκαν με τις κάμερες στην Ευελπίδων, ανέφεραν στα ρεπορτάζ τους τη σύλληψη του “αρχηγικού μέλους του Ρουβίκωνα”. Ο σκοπός προφανής. Η κατασκευή της εικόνας μίας εγκληματικής οργάνωσης που φυσικά διαθέτει και τα απαραίτητα για τη δομή της “αρχηγικά μέλη”.

Ο αγώνας των λαών της Τουρκίας είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους. Αντιμέτωποι με ενα διαχρονικά εγκληματικό και φασιστικό καθεστώς, οι Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές δίνουν τη ζωή τους καθημερινά, παλεύοντας για τις κοινές μας αξίες και ιδανικά. Με τις μικρές μας δυνάμεις θα στεκόμαστε συνεχώς δίπλα τους στον κοινό μας αγώνα.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ DHKP-C

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ YPG

ΥΓ. Όσον αφορά στο σχόλιο μέσω twitter του Τούρκου Πρέσβη Kerim Uras, ότι ο Ρουβίκωνας “υποστηρίζει το αντιδημοκρατικό πραξικόπημα στην Τουρκία” είναι τόσο αστείο όσο και γραφικό. Στο αναρτημένο κείμενό μας αναλύονται ακριβώς οι λόγοι της παρέμβασής μας (https://athens.indymedia.org/post/1561581/). Δεν είναι όμως καθόλου γραφική αυτή η φωλιά των Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ στη Βασιλέως Γεωργίου. Δεν χρειάζεται απλά μπογιές στο κτήριό σας “ΚύριεKerim”, να τιναχτεί στον αέρα χρειάζεται!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας»

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Ektakti Epikairotita 0 1

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

5956209

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε τις περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

γρίπη ιός

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

Οι αγελάδες και οι κατσίκες εντάχθηκαν στον κατάλογο των ειδών που επλήγησαν τον περασμένο μήνα…