Τι φοβάται ο Μητσοτάκης;

Όταν «φτερνίζεται» ο Πρετεντέρης φαίνεται πως αρρωσταίνει βαριά ο Μητσοτάκης

5165613 1

Ο Πρετεντέρης ανησυχεί για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ!!! Και ρωτάει το μυαλουδάκι του γιατί έτσι και όχι αλλιώς, στο πόνημά του, στα ΝΕΑ, με τίτλο “Μυαλουδάκι”. Με πόνο ψυχής ο Ιωάννης αναφέρει για τον ΣΥΡΙΖΑ:

“Ο ελληνικός λαός τους έκανε το θείο δώρο και να είναι στην αντιπολίτευση και να μετέχουν στο ευρύτερο σύστημα εξουσίας. Αλλά ακόμα δεν το έχουν καταλάβει”. Δυστυχώς Γιάννη μου, δυστυχώς για τα … συμφέροντά σας!!!

Ντροπή, ντροπή, ντροπή τέτοιο παιδί, μπλεξίματα δε θέλατε στην οικογένειά σας και πέρα δε κοιτάζατε απ’ τα συμφέροντά σας … που τραγουδούσε ο Λουκιανός!!!

Ανησυχεί ο Πρετεντέρης. Σα να λέμε ο Μητσοτάκης φοβάται.    

Διότι, λέει:

“Σε όλο τον κόσμο όταν τα κόμματα χάνουν τις εκλογές συνηθίζουν να αλλάζουν αρχηγό. … Στον ΣΥΡΙΖΑ αντιθέτως είχαν μια πρωτότυπη ιδέα. Αποφάσισαν να κρατήσουν τον αρχηγό και να αλλάξουν κόμμα. … Αμφιβάλλω για την αποτελεσματικότητα της [ιδέας]. Για ποιόν λόγο ένας αρχηγός θα γίνει καλύτερος και δημοφιλής αν αλλάξει το κόμμα του; Και πώς θα αλλάξει το κόμμα, αν αρχηγός μένει ο ίδιος; …Πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι το δομικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ…”

Πολύ φοβάται και δεν το κρύβει. Σα να λέμε ο Μητσοτάκης φοβάται πολύ και δεν το κρύβει.

Διότι, λέει:

“Με τον Τσίπρα αρχηγό είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται τον Τσίπρα πρωθυπουργό. Ένα πρωθυπουργό που κουβαλάει τη φθορά της πρωθυπουργίας του για την οποία καταψηφίστηκε”.

Το εμπεδώσαμε Γιάννη μου. Ντροπή, ντροπή τέτοιο παιδί… Ντροπή να έχουν τον Τσίπρα αρχηγό… Σα να λέμε ο Μητσοτάκης τον φοβάται πολύ.

Διότι, λέει:

“Γι’ αυτό ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ το ρίχνουν στο σορολόπ… Ένα κόμμα που αποδοκιμάστηκε και έχασε την εξουσία… να υπερασπίζεται τους λόγους για τους οποίους αποδοκιμάστηκε. Πασπαλισμένος με μπόλικη ντεμοντέ αριστερολογία”.

Κακώς ανησυχεί το λοιπόν ο Πρετεντέρης “για το δομικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ”. Διότι με τέτοιο “πασπαλισμένο” και “ντεμοντέ” χάλι “αριστερολογίας”, με τέτοιον “απαξιωμένο” αρχηγό, το μυαλουδάκι οποιουδήποτε τριτοκλασάτου δημοσιολόγου θα έλεγε ότι δε χρειάζεται να ασχοληθεί με κάποιον …τελειωμένο. Γιατί λοιπόν ανησυχεί ο Ιωάννης για τον “ανύπαρκτο” ΣΥΡΙΖΑ αφού, όπως λέει:

“μετά τις εκλογές δεν έχει κατέβει ξανά στο γήπεδο … Και όσο ο Μητσοτάκης παίζει μόνος του είναι πολύ δύσκολο να χάσει”.

Αυτό δεν εύχεται νυχθημερόν το μυαλουδάκι του Ιωάννη; Γιατί ανησυχεί αφού: “…ούτε το ΚΙΝΑΛ δείχνει διάθεση να πάρει μέρος στο ματσάκι…” Γι’ αυτό δεν στηρίζει ο ίδιος την εκλογή Λοβέρδου στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ;  

Αλλά όταν “φτερνίζεται” ο Πρετεντέρης φαίνεται πως αρρωσταίνει βαριά ο Μητσοτάκης!!!      

Ο Μητσοτάκης και το πολιτικό, οικονομικό και θεσμικό κατεστημένο που τον στηρίζουν, φοβούνται.

Φοβούνται ότι οι εκτός των τειχών κοινωνικές δυνάμεις, της εργασίας, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, της αγροτιάς, της νεολαίας, των αδύναμων, μπορούν να έρθουν ξανά στο προσκήνιο των πολιτικών εξελίξεων με όχημα ένα κοινό πρόγραμμα δημοκρατικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Φοβούνται ότι είναι δυνατόν να ανακοπεί η νεοφιλελεύθερη θωράκιση του καθεστώτος της Νεοδεξιάς.

Φοβούνται ότι μπορεί να σαρωθεί το καθεστώς της παρασιτικής αριστοκρατίας από έναν άνεμο δημοκρατίας, ισότητας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης για τους πολλούς.

Φοβούνται ότι το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία είναι δυνατό να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό και να επιταχύνει δημοκρατικές συσπειρώσεις με πολιτική πρόταση εξουσίας.

Φοβούνται τέλος τον Τσίπρα. Αυτό δείχνει, δύο χρόνια τώρα, η εμμονική αρθρογραφία των συστημικών ΜΜΕ που υπηρετούν την Μητσοτακιάδα γιατί, λέει, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζουν αρχηγό. Αλήθεια, ποιος οπαδός θέλει να γίνει αλλαγή του σέντερ φορ της αντίπαλης ομάδας όταν είναι χασογκόλης, παλτό και μονίμως οφσάιντ, όπως λένε;

Φοβούνται οι δημοσκοπικά “άπαιχτοι” μήπως πάρει φωτιά ο … πισινός τους και τρέχουν και δε φτάνουν!!!… 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…