Τι έλεγε ο Άδωνις και τώρα ζητά συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό

Μέσω Facebook επέλεξε να ζητήσει συγγνώμη στον εβραϊκό λαό ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον καιρό που πουλούσε το βιβλίο του Κώστα Πλεύρη «Εβραίοι: Όλη η αλήθεια» από την εκπομπή του. «Ομολογώ ότι στο βιβλίο αυτό ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ξεπέρασε τον εαυτό του. Ο κ. Πλεύρης γενικώς είναι άνθρωπος που δεν μασάει τα λόγια του. Είναι φοβερό! Δηλαδή, το διαβάζεις και λες: είναι δυνατόν;» είχε διερωτηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μία από τις εκπομπές του στο παρελθόν.

583418361dc524d22f8b47a0 1

Σήμερα, Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη λύπη του που υποστήριξε και προώθησε το υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο του Πλεύρη. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έδειχνε το εξώφυλλο του βιβλίου, ισχυριζόμενος ότι δεν συμφωνεί ιδεολογικά με όσα γράφονται, όμως αυτό δεν τον απέτρεπε να εκφράσει τον προβληματισμό του για τα στοιχεία που περιείχε το βιβλίο, τα οποία όπως έλεγε «δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση» και όσοι δεν τα έχουν διαβάσει «ζουν στο σκοτάδι».

«Δεν συμφωνούμε ιδεολογικά με αυτό το βιβλίο, το ξεκαθαρίζω προς πάσα κατεύθυνση, άρα όσοι το αγοράσετε θα ξέρετε ότι δεν είναι ένα βιβλίο με το οποίο εγώ συμφωνώ. Ιδεολογικά τουλάχιστον, όχι επί των στοιχείων που έχει», έλεγε, ενώ σε άλλη εκπομπή του είχε αναφέρει: «Υπάρχουν μερικά στοιχεία μέσα, τα οποία ομολογουμένως, ακόμη και σ’ εμένα που δεν συμφωνώ με όλα όσα γράφει ο συγκεκριμένος συγγραφέας, μου δημιουργούν τρομακτικά ερωτηματικά. Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία τα οποία, αν δεν τα έχετε υπόψη σας, πραγματικά ζείτε στο σκοτάδι. Παρουσιάζει πράγματα που θα τα διαβάζετε και θα τρίβετε τα μάτια σας».

Διαβάστε τη σημερινή απολογητική ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη προς τον εβραϊκό λαό:

Με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, επιθυμώ να αποσαφηνίσω την ξεκάθαρη θέση μου σχετικά με τις απόψεις μου για τον αντισημιτισμό που αποτελεί καίρια απειλή κατά του Εβραϊκού λαού και πλήγμα στις αξίες της Δημοκρατίας μας και του Δυτικού πολιτισμού.

Στο παρελθόν είχα συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους εβραίους συμπατριώτες μου και γι αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα.

Ακόμα περισσότερο λυπάμαι που υποστήριξα και προώθησα το υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο του Κώστα Πλέυρη.

Τα τελευταία όμως χρόνια έχω μάθει πολλά για τον Εβραϊκό λαό, την ιστορία του και την προσφορά των Ελλήνων Εβραίων στην χώρα μας και έχω προσπαθήσει πολύ και προσπαθώ να ενημερώσω όλους τους συμπολίτες μας για την συνεισφορά τους αυτή.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο αντισημιτισμός δεν έχει και δεν πρέπει να έχει θέση στη δημοκρατία μας και στον πολιτισμό μας.

Το ολοκαύτωμα του Εβραϊκού λαού αποτελεί το μεγαλύτερο αίσχος του σύγχρονου πολιτισμού μας και μέσω της θυσίας του ισχυροποιήθηκε η δημοκρατία, ο αντιρατσισμός, και η πίστη στην ισότητα και την ελευθερία των λαών.

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…