Τι είπε ο Κουτσούμπας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας

Μια από τις σπάνιες αναφορές του ΚΚΕ σε αυτό το ζήτημα

5092450

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας, ιντερφοβίας και τρανσφοβίας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προχώρησε σε δήλωση καταδίκης κάθε μορφής διάκρισης με κριτήριο τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφής διάκριση, στοχοποίηση και βία σε βάρος συνανθρώπων μας, με κριτήριο τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους και άλλα ατομικά χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή μάλιστα βιώνουν τις οδυνηρές συνέπειες της επίθεσης στα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα».

«Όλα αυτά εντείνουν τις κοινωνικές διακρίσεις σε βάρος τους και δεν ανατρέπονται με ανέξοδα λόγια συμπάθειας. Διεκδικούμε να αυστηροποιηθεί άμεσα η νομοθεσία για τους δράστες σεξιστικών, ομοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων. Η απαλλαγή από κάθε οικονομικό και κοινωνικό καταναγκασμό, από κάθε μορφής βία, προϋποθέτει να εξασφαλίζονται τα σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα για όλο το λαό, σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση», καταλήγει η ανακοίνωση του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…