Τι είπε η τετράχρονη Μαρία στην ψυχολόγο της Αστυνομίας

Ενώ αύριο αναμένεται να δικαστούν οι γονείς της τετράχρονης Μαρίας – Ειρήνης που εξαφανίστηκε την Κυριακή του Πάσχα στον Σκαραμαγκά, νέα ερωτηματικά για την υπόθεση προκύπτουν από τα λεγόμενα της μικρής σε ψυχολόγο της Αστυνομίας που την εξέτασε λίγες ώρες αφού βρέθηκε.

Σύμφωνα με όσα καταθέτει η ψυχολόγος που εξέτασε την τετράχρονη, «η ανήλικη ήταν εμφανώς σοκαρισμένη από το γεγονός ότι περιφέρονταν για αρκετές ώρες στο δάσος, ενώ κάποια στιγμή ανέφερε ότι κοιμήθηκε κάτω από δέντρα, σε κάτι κλαδιά. Ως προς το πως εξαφανίστηκε επανέλαβε πάρα πολλές φορές ότι την άφησε η μητέρα της κι ότι εκείνη την έψαχνε φοβισμένη και την φώναζε αλλά εκείνη δεν ήταν πουθενά».

Η ψυχολόγος αναφέρει περαιτέρω ότι «την ρώτησα αν άκουσε κάποιον να τη φωνάζει ή αν είδε κάποιον να τη ψάχνει και εκείνη μου απάντησε όχι. Από τις ερωτήσεις που της έκανα για τις σχέσεις με τους γονείς της και την οικογένεια της οι απαντήσεις της ήταν διφορούμενες, καθώς άλλες φορές έλεγε ότι οι γονείς της την αγαπούν κι άλλες όχι. Την ρώτησα πολλές φορές αν η ίδια από μόνη της διέφυγε την προσοχή των γονιών της και χάθηκε αλλά εκείνη επέμενε ότι την άφησε η μητέρα της».

Σύμφωνα με την κατάθεση, λίγο αργότερα η Μαρία – Ειρήνη συναντήθηκε με τη μητέρα και συνέχισε να της λέει ότι την άφησε μόνη της στο δάσος. Η ψυχολόγος επισημαίνει πάντως στην κατάθεσή της ότι «εξαιτίας της πολύ νεαρής ηλικίας της ανήλικης είναι δύσκολο να προσδιορίσω το κατά πόσο η περιγραφή της για την εξαφάνιση της είναι ακριβής και πραγματική. Θεωρώ ότι χρήζει περαιτέρω εξέτασης από ειδικό πραγματογνώμονα προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες εξαφάνισης της αλλά και η εν γένει δυναμική και οι σχέσεις της οικογένειας».

Πάντως, σύμφωνα με τη δικογραφία όπως τη συνέταξε ο αρμόδιος εισαγγελέας, οι γονείς της τετράχρονης «ευρισκόμενοι σε μη περιφραγμένο χώρο μάντρας αυτοκινήτων, άφησαν την ανήλικη μόνη της στο σημείο χωρίς να έχουν οπτική και ακουστική επαφή με αυτή (εξαιτίας πλήθους αυτοκινήτων αλλά και μουσικής σε υψηλή ένταση) με αποτέλεσμα να διαφύγει της προσοχής τους και να απομακρυνθεί περιπλανώμενη μόνη της και αβοήθητη σε παρακείμενη δασική έκταση όπου και κοιμήθηκε πάνω σε κλαδιά. Στη συνέχεια ύστερα από διαδρομή τεσσάρων χιλιομέτρων από το σημείο εξαφάνισης της (λεωφόρο Σχιστού 89) κατευθύνθηκε μέσω της λεωφόρου Αθηνών στην περιοχή Αφαία Χαϊδαρίου στο ρεύμα προς Αθήνα με κίνδυνο να παρασυρθεί από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Εκεί εντοπίστηκε από δύο οδηγούς που ειδοποίησαν την Αστυνομία».

Τι απαντούν οι γονείς

Οι γονείς της Μαρίας – Ειρήνης από την πλευρά τους, έχουν ήδη καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων για την αρπαγή της. Οι συνήγοροί τους δε κατηγορούν τις διωκτικές Αρχές ότι με βεβιασμένες ενέργειες τους και έρευνες, οδήγησαν στο εδώλιο λάθος άτομα. Σύμφωνα με τους δικηγόρους των γονέων, η κινητοποίηση μετά την εξαφάνιση της τετράχρονης ήταν άμεση με την οικογένεια να ειδοποιεί αμέσως, πέραν της Αστυνομίας, το «Χαμόγελο του Παιδιού, τον Ερυθρό Σταυρό και τη Red Alert. Επιπλέον, υποστηρίζουν οι συνήγοροι, οι γονείς μαζί με δεκάδες γείτονες, φίλους και συγγενείς ερεύνησαν πολλές φορές την περιοχή που θα έπρεπε να διανύσει η μικρή Μαρία για να φτάσει στο σημείο που βρέθηκε. Όμως δεν την είδαν πουθενά.

Ιστορική πρωτιά: Εξετάζονται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφυγές κατά κρατών για κλιματική αδράνεια

Ιστορική πρωτιά: Εξετάζονται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφυγές κατά κρατών για κλιματική αδράνεια

Είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξετάζει υποθέσεις που αφορούν τις…