Τί είπε η Μέρκελ στον Ερντογάν και τον "δυσαρέστησε"

Έντονη κριτική όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου άσκησε η γερμανίδα καγκελάριος στον Ταγίπ Ερντογάν, κάτι τον οποίο «δυσαρέστησε» τον Τούρκο πρόεδρο.

58936dc61dc524dc0f8b46ae

«Με την απόπειρα πραξικοπήματος, είδαμε πώς ο τουρκικός λαός υπερασπίσθηκε τη δημοκρατία και τους κανόνες της δημοκρατίας στην Τουρκία», δήλωσε η κ. Μέρκελ, αναφερόμενη στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

«Ακριβώς γι’ αυτό, σ’ αυτή την αποφασιστική φάση, είναι σημαντικό η ελευθερία της έκφρασης να τηρείται και σε σχέση με αυτό μιλήσαμε για την ελευθερία του Τύπου», πρόσθεσε, δίπλα στον κ. Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Η αντιπολίτευση είναι μέρος της δημοκρατίας», τόνισε ακόμη εμφατικά η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Ο διαχωρισμός των εξουσιών και η ελευθερία της έκφρασης πρέπει να είναι εγγυημένοι στη συνταγματική αναθεώρηση», κατέληξε, σε μια έμμεση κριτική την οποία έχει ασκήσει και η κεντροαριστερή, κεμαλική αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στη Συρία, το Ιράκ και στο Αιγαίο, με τον Τούρκο πρόεδρο να σημειώνει ότι συζήτησε με την κ. Μέρκελ για τη συνεργασία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, την προσφυγική κρίση και ενδεχόμενα αμοιβαία βήματα στη Συρία.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη χρήση του όρου «ισλαμιστική τρομοκρατία» από την φιλοξενούμενή του.

«Ο όρος αυτός μάς πληγώνει ως μουσουλμάνους», είπε ο κ. Ερντογάν. «Η λέξη Ισλάμ δεν έχει σχέση με την τρομοκρατία, σημαίνει Ειρήνη», πρόσθεσε.

Απαντώντας, η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι «άλλο πράγμα το Ισλάμ και άλλο η ισλαμιστική τρομοκρατία», ενώ σημείωσε ότι η Γερμανία κάνει το παν ώστε τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων που ζουν εκεί να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους