Τι είπαν στο τηλέφωνο Τσίπρας και Ζάεφ με φόντο την παραίτηση Κοτζιά

"Η Ιστορία θυμάται τους θαρραλέους ηγέτες και τις θαρραλέες πράξεις"

zaev 1

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομολογό του της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη, με φόντο την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Αυγή”.

Όπως αναφέρει το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε στον Αλέξη Τσίπρα τον θαυμασμό του για το κουράγιο και την επιμονή του, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν από κοινού στη διαδρομή προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατά την οποία κάθε βήμα ήταν πιο δύσκολο από το προηγούμενο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ζόραν Ζάεφ υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα ότι η Ιστορία θυμάται τους θαρραλέους ηγέτες και τις θαρραλέες πράξεις καθώς κοινός τους στόχος είναι να δημιουργήσουν τα νέα Βαλκάνια του 21ου αιώνα με ειρήνη, συνεργασία και αλληλεγγύη ανάμεσα στους δύο λαούς που παρά τις διαφορές τους μπορούν να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, ανέλαβε ο ίδιος τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών προκειμένου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου, «να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…