Τί είπαν στο τηλέφωνο Τσίπρας-Γιούνκερ, πανωλεθρία Μέρκελ στις εκλογές του Αμβούργου

[…]

tsipras 217

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Κατά τη διάρκειά της οι δύο άνδρες αντάλλαξαν πληροφορίες πριν από το αυριανό (Δευτέρα) Eurogroup.

 Στο μεταξύ, πανωλεθρία υπέστη το κόμμα της Ανγκελα Μέρκελ στις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο του Αμβούργου. Επικράτησαν του CDU οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), με ποσοστό 47%, όπως φαίνεται από την πρόγνωση του πρώτου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD.

Οι Χριστιανοδημοκράτες συγκέντρωσαν ποσοστό 16%, το οποίο είναι το ιστορικά χαμηλότερό τους στην περιοχή, κι ακολούθησαν οι Πράσινοι με 12%, η Αριστερά (Die Linke) με 8,5%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 7%, ενώ η «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) με ποσοστό 5,2% δεν είναι βέβαιο εάν τελικά θα επιτύχει την είσοδό της στο τοπικό Κοινοβούλιο, καθώς το όριο είναι 5%.

Ο σημερινός δήμαρχος και κυβερνήτης του Αμβούργου Όλαφ Σολτς θα χρειαστεί, ωστόσο, έναν κυβερνητικό εταίρο, με πιθανότερους γι’ αυτόν το ρόλο τους Πράσινους.

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…