Newsroom

Newsroom

Τι είπαν οι μάρτυρες στη δίκη του Λαυρεντιάδη

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη τον Ιούνιο του 2015, για την οποία ηθικός αυτουργός φέρεται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με συγκατηγορούμενους ακόμα δύο άτομα.

57ea63b31dc52414268b4586

Οι δύο μάρτυρες που κατέθεσαν ανήκουν ο ένας στο στενό επαγγελματικό περιβάλλον του κατηγορούμενου επιχειρηματία και ο άλλος στο συγγενικό περιβάλλον του θύματος καθώς είναι αδερφός του.

«Εργαζόμουν στην οικία Λαυρεντιάδη ως υπεύθυνος ασφαλείας. Έκανα τα δρομολόγια για τα παιδιά του, για τον ίδιο, για άλλους επισκέπτες. Στο φυλάκιο βγάζαμε το πρόγραμμα και ο καθένας έκανε τη δουλειά που έπρεπε. Έδινε ο Λαυρεντιάδης που έπρεπε να πάει κι έβγαζα τα δρομολόγια. Το φυλάκιο με ενημέρωνε. Ήμουν στην εξωτερική φρουρά», είπε καταθέτοντας ο κ. Μασαούτης τότε υπεύθυνος ασφαλείας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση παρά την επαγγελματική του σχέση με την οικογένεια και την φιλική του σχέση με δύο ακόμη εκ των κατηγορουμένων. Ο μάρτυρας που ασχολείται και με το εμπόριο τροφίμων αναφερόμενος στη σχέση του με τους άλλους κατηγορούμενους είπε:

«Γνωρίζω τον Θεοδωρόπουλο. Μου συστήθηκε ως άνθρωπος που απασχολείται με εμπόριο τροφίμων. Μετά αποκτήσαμε και φιλικές σχέσεις. Μέχρι το 2012 είχαμε επικοινωνία. Ο Θεοδωρόπουλος με έπαιρνε τηλέφωνο ρωτώντας με αν μπορώ να τον πάρω στη δουλειά ως πωλητή.

“Άλλαζε συνεχώς τηλέφωνα γιατί είχε προβλήματα με τις τράπεζες. Δεν ξέρω αν γνώριζε που δουλεύω. Η δουλειά που κάνω, δεν είναι δουλειά που φωνάζουμε που δουλεύουμε. Εγώ ξέρω ότι δούλευε σαν πωλητής. Πάντα με τρόφιμα ασχολούνταν”, είπε ο μάρτυρας για τον άνθρωπο που φέρεται να επικοινώνησε την ημέρα της επίθεσης με τρία sms με τον Λαυρεντιάδη. Στη συνέχεια, ο ίδιος ο κατηγορούμενος έκανε ερώτηση στον μάρτυρα σχετικά με τα τηλέφωνα…:

Για τον κουμπάρο του, Μανώλη Βουρβαχάκη, επίσης κατηγορούμενο στην υπόθεση ανέφερε: «Τον Βουρβαχάκη τον γνωρίζω πολλά χρόνια γιατί είναι από το χωριό μου είναι συγγενείς της μάνας μου. Βάφτισα την κόρη του. Μπήκε μαζί στην επιχείρηση μας. Αργότερα αγοράσαμε το ποσοστό του γιατί ήθελε να κάνει δική του επιχείρηση. Έχει καφέ στη Γλυφάδα».

Ο μάρτυρας ξεκαθάρισε πως και οι δύο φίλοι του υποστήριξαν ότι δεν έχουν σχέση με την υπόθεση και τους έμπλεξαν άδικα, χωρίς να επικαλεστούν πρόσωπο υπεύθυνο για την εμπλοκή τους.

Η αδερφός του Ανδρεαδάκη

 «Το 2012 έγινε η αγοραπωλησία από εμένα και μπήκαν στην εταιρία πολλά χρήματα, περίπου 10 εκ ευρώ. Ο Αθηναγόρας μου είχε πει ότι είχε γνωρίσει τον Λαυρεντιάδη και μιλούσαν για δουλειές. Δεν μου είπε συγκεκριμένα πράγματα. Οι σχέσεις μας επαγγελματικά δεν ήταν κοντά. Δεν τα βρίσκαμε. Δεν συζητούσαμε λεπτομέρειες.

»Μου είπε ότι γνώρισε τον Λαυρεντιάδη και όταν έχει κάτι παραπάνω θα μου πει. Αυτά ήταν γύρω στον Απρίλιο. Είχαμε συναντηθεί στο σπίτι στο Π. Φάληρο. Το ατύχημα έγινε στο νέο σπίτι. Το είδα τότε», ανέφερε ο αδελφός του Αθηναγόρα Ανδριαδάκη.

Από την πρώην σύζυγο του αδελφού του Έλενα ενημερώθηκε για την επίθεση σε βάρος του, όπως ανέφερε στο δικαστήριο, ενώ ήταν ο άνθρωπος που έμεινε επί 36 ημέρες στο πλευρό του. Σχετικά με την ιδιαίτερη αναφορά της δικογραφίας στη σχέση που είχε το θύμα με τη σύζυγο του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είπε:

Εγώ προσωπικά δε ζήτησα καμία βοήθεια από την οικογένεια Λαυρεντιάδη. Την Νικολίτση τη γνώρισα στο νοσοκομείο. Η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή. Δεν ασχολούμουν με το ποιος κάνει τι και ποιος είναι τι. Δεν άφηνα κανέναν να μπαίνει μέσα εκτός από τον πατέρα μου και τα αδέρφια μου. Η κα Νικολίτση τον είδε μετά από 20 μέρες. Μετά μια ερχόταν, μια δεν ερχόταν. Μαζί και δύο άνθρωποι της φρουράς Λαυρεντιάδη έξω από την πόρτα. Μετά από ένα διάστημα το σταμάτησα. Δεν είχα εμπιστοσύνη.

Για το ποιος έχει ευθύνη της επίθεση ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει γιατί και ο αδελφός του του έλεγε «ακατάληπτα» στο νοσοκομείο.

«Όταν συνήλθε ο αδερφός μου μου έλεγε περίεργα. Μου έλεγε μια για μια δουλειά στην Κύπρο, μετά για την αντιπαράθεση με την πρώην σύζυγο. Ο αδελφός μου είναι ένας οξύθυμος άνθρωπος. Δεν κατάλαβα ποτέ τίποτα. Είμαστε πάντα με την απορία. Δεν θέλω να πω κάτι γιατί δεν είμαι σίγουρος για τίποτα. 

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομάκου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

Λαζόπουλος 1

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

«Μην αφήσετε το τσεκούρι, κρατήστε ακέραιο το επάγγελμα σας του τσεκοροποιού», ανέφερε ο Λάκης Λαζόπουλος…

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

6168234

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

Τούρτα για τα γενέθλια του έσβησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, λίγο μετά την…

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

6168031

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη…