ΓΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤAΚΗΣ

Τι είναι, κύριε Άδωνι, το γενετήσιο μόριο;

Πέμπτη 15 Απριλίου, Πέμπτη του Πάσχα, Πέμπτη της Διακαινησίμου. Η Πλάσις εκαινώθη, ξανάνιωσε, έγινε καινούργια, διά της Αναστάσεως του Κυρίου.…

anandranistakis 2 2

Πέμπτη 15 Απριλίου, Πέμπτη του Πάσχα, Πέμπτη της Διακαινησίμου. Η Πλάσις εκαινώθη, ξανάνιωσε, έγινε καινούργια, διά της Αναστάσεως του Κυρίου. Μαζί με την Πλάση, εκαινώθησαν και τα ελληνικά ΜΜΕ, που ανακάλυψαν αίφνης και ω του θαύματος τους αγώνες των εργαζομένων. Των συγκεκριμένων εργαζομένων της “Eldorado Gold”, που κατά την κάθοδό τους από την Χαλκιδική στην Αθήνα έτυχαν υποδοχής ηρώων. Τους υποδέχθηκαν τα ΜΜΕ με τον ίδιο ενθουσιασμό που είχαν υποδεχθεί στο παρελθόν τους αγρότες, τους ναυτεργάτες, τους καθηγητές, τους δασκάλους. Τους έραναν με άνθη και τους μεν και τους δε, μόνο που στην περίπτωση των δε -των αγροτών, των ναυτεργατών κ.λπ.- τα άνθη έπεσαν στα κεφάλια τους, μαζί με τις γλάστρες.

Σαν μανιάτισσες μοιρολογίστρες κλαίγανε στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες για τις 950 θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν να χαθούν αν σταματήσει η περιβαλλοντοκτόνος εξόρυξη της Χαλκιδικής. Κλαίνε για τους 950 αυτοί που εκτόξευσαν με την προπαγάνδα τους την ανεργία στο 1,5 εκατομμύριο. Κλαίνε για τους 950 αυτοί που γέλαγαν όταν απολύονταν εν μιά νυκτί οι 3.000 της ΕΡΤ, όταν ρίχνονταν στα σκυλιά οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες, η Δημοτική Αστυνομία, οι καθηγητές των ΕΠΑΛ. Δεν είναι ζήτημα αριθμών, ακόμη και η μία θέση εργασίας είναι πολύτιμη και γι΄ αυτόν που την χάνει και για την οικονομία. Ας κλάψει όμως κάποιος άλλος για τη χαμένη θέση κι όχι οι κροκόδειλοι των δελτίων, όχι, που να πάρει ο διάολος, οι πρετεντέρηδες και οι μπάμπηδες.

Μέρα με τη μέρα, τα συστημικά ΜΜΕ γίνονται εντελώς ξεδιάντροπα, ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα δεν κρατούν πλέον. Παράδειγμα το μαγκαζίνο του ραδιοφωνικού Σκάι με τη Σία Κοσιώνη, την ημέρα που συζητιόταν στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές. Βγαίνει η δημοσιογράφος που καλύπτει τη Βουλή και δίνει το ρεπορτάζ με πληρότητα και αντικειμενικότητα, αυτά είπε ο υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος, αυτά απάντησαν, σε έντονο ύφος, ο Βασίλης Κικίλιας και η Ντόρα Μπακογιάννη. Ωραία, λέει η κ. Κοσιώνη, ας ακούσουμε τώρα και τα ηχητικά. Ποια ηχητικά ακούσαμε; Τα οργισμένα ηχητικά του Κικίλια και της Ντόρας. Το ηχητικό του υπουργού δεν το ακούσαμε ποτέ, ακούσαμε τους εξοργισμένους και δεν ακούσαμε ποτέ εκείνον που τους εξόργισε.

Έγιναν κι άλλα ωραία εκείνη την ημέρα. Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης είπε από το βήμα της Βουλής στον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση «να προσέχετε που βάζετε τα γενετήσιο μόριό σας και την υπογραφή σας», προκαλώντας οργασμό στα κανάλια που αναπαρήγαγαν κατά κόρον τη γελοία ατάκα, χωρίς να δείξουν την αντίδραση του υπουργού. Ευτυχώς, ο Νίκος Βούτσης απάντησε στους άμεσα ενδιαφερόμενους με τον προσήκοντα τρόπο: «Το μακρύ σας χέρι στην επικοινωνία και την κατασυκοφάντηση που γίνεται θα κοπεί από τη ρίζα του».

Αμήν και πότε.

avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…