"Τι είναι η ΕΕ;": Το "ψαχτήρι" στο Google των Βρετανών μετά την ανακοίνωση του Brexit

Στις έξι το πρωί της Παρασκευής ώρα Αγγλίας, οχτώ ώρες μετά το κλείσιμο των καλπών του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ, άρχισε να ξεκαθαρίζει ότι θα επικρατούσε το Brexit.

576f8b0a1dc524d04c8b45b9

Τότε, Βρετανοί πολίτες άρχισαν να προστρέχουν στο Google κάνοντας μαζικά την ερώτηση: «Τι είναι η ΕΕ;».

Ολόκληρος ο κόσμος νιώθει σύγχυση για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.

Στην Γηραιά Αλβιόνα, αν και οι ηγέτες της εκστρατείας υπέρ του Brexit εμφανίζονται στις δηλώσεις τους ενθουσιασμένοι και περήφανοι για την νίκη του στρατοπέδου τους, φαίνεται ότι οι απλοί Βρετανοί άρχισαν τις… αναζητήσεις.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washigton Post η σύγχυση των Βρετανών, σχετικά με το αντίκτυπο που θα έχει το Brexit στην βρετανική οικονομία, αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις αναζητήσεις τους στο Google μετά την γνωστοποίηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Τα Google Trends δείχνουν ότι οι συχνότερες αναζητήσεις είναι «Τι θα συμβεί αν φύγει η Βρετανία από την ΕΕ;», » Τι είναι η ΕΕ;», «Ποιες χώρες είναι μέλη της ΕΕ;» κ.α οι οποίες, σύμφωνα με την Google έχουν τριπλασιαστεί.

Το παρακάτω γράφημα είναι από την υπηρεσία Google Trends που είναι προσβάσιμη στο κοινό και την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να δει τις τάσεις που διαμορφώνονται σε συγκεκριμένες χώρες.

Δείτε το γράφημα με τις αναζητήσεις, που έκαναν στο Google οι Βρετανοί μετά το Brexit:



Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων