Τη δημιουργία "ενιαίου αντιμνημονιακού μετώπου" που θα εκφράζει το ΟΧΙ προανήγγειλε ο Στρατούλης

Τη δημιουργία νέου κόμματος που θα εκφράζει το 62% του ΟΧΙ

2322493

Τη δημιουργία νέου κόμματος που θα εκφράζει το 62% του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου προανήγγειλε ο Δημήτρης Στρατούλης εν όψει της εξαγγελίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών.

«Είναι σαφές ότι οι δυνάμεις του περήφανου και πλειοψηφικού ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου θα εκφραστούν σε ένα ενιαίο αντιμνημονιακό πατριωτικό μέτωπο, με πολιτική ανάπτυξης και οικονομικής αναγέννησης της χώρας» δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής ο κ. Στρατούλης.

Στον νέο πολιτικό σχηματισμό θα συμμετέχουν «ευρύτερες πατριωτικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις προκειμένου να βρουν τρόπο να οι δυνάμεις του ‘όχι’ να εκφραστούν στις εκλογές».

«Η εικόνα που έχουμε είναι πως σε μεγάλα τμήματα της αριστεράς αλλά και του λάου, υπάρχει η πεποίθηση πως το ΟΧΙ δεν έχει ηττηθεί. Οι δυνάμεις του ΟΧΙ πολιτικά και κοινωνικά θα νικήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσο στο νέο πολιτικό σχηματισμό θα συμμετέχει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο κ. Στρατούλης απάντησε πως αναμένει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.