Τί διαφορετικό κάνουν οι άνθρωποι που πιστεύουν στον Θεό;

Οι άνθρωποι «κοιμίζουν» τις περιοχές του μυαλού τους που χρησιμοποιούνται για αναλυτική σκέψη προκειμένου να πιστέψουν στο Θεό. Αυτό συμπεραίνει έρευνα με επικεφαλής τον καθηγητή Tony Jack, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS ONE.

56f69e4e1dc524572d8b499b

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής όσοι πιστεύουν σε κάτι σαν τον Θεό βάζουν στην άκρη τις διεργασίες κριτικής και αναλυτικής σκέψης προκειμένου να το καταφέρουν.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το να παραμερίζει κάποιος τη νατουραλιστική κοσμοθεωρία του, του επιτρέπει να εμβαθύνει τη συναισθηματική-κοινωνική πλευρά του. Ο επικεφαλής καθηγητής εξηγεί ότι αυτό δείχνει πώς επιζούν οι θρησκείες στο πέρασμα του χρόνου αποτυπώνοντας το ενδιαφέρον μας για έναν μη υλικό τρόπο κατανόησης του κόσμου.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν έχουν περισσότερη ενσυναίσθηση σε σχέση με εκείνους που δεν πιστεύουν, νιώθουν δηλαδή περισσότερο τον συνάνθρωπό τους.

Στέφανος Κασσελάκης: Στείλτε μήνυμα στη κυβέρνηση – στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη

Στέφανος Κασσελάκης: Στείλτε μήνυμα στη κυβέρνηση – στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη

Ο κ. Κασσελάκης πραγματοποίησε περιοδεία στην Ηλιούπολη και απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση