Τι δήλωσε για το ξύλο στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μάνδρας η δήμαρχος (video)

Για τις γροθιές που έπεσαν αλλά και την απουσία της την Τρίτη στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο στη Μάνδρα μετά την φονική καταιγίδα που άφησε πίσω της 21 νεκρούς μίλησε η δήμαρχος, Ιωάννα Κριεκούκη.

5a1553821dc5243d1b8b4680

Η δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας μιλώντας στο ΣΚΑΪ εξήγησε ότι δεν παραβρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο διότι λίγη ώρα νωρίτερα έφθασε στη Μάνδρα εκπρόσωπος της εταιρείας Βαρδινογιάννη, τον οποίο συνόδευσε σε παιδικό σταθμό που έχει υποστεί ζημιές προκειμένου να αναλάβει τις επισκευές του.

Θυμίζουμε πως μετά την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, ο σύμβουλος της παράταξης Νέα Εποχή (που στηρίζεται από τη Ν.Δ.), Γιώργος Σαμπάνης, κατηγόρησε τη δήμαρχο ότι ήταν απούσα από τη συνεδρίαση.

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης να ανεβαίνουν σε θρανία και να γρονθοκοπούν τον κ. Σαμπάνη, φωνάζοντάς του ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για την απόφασή του να κάνει αντιπολίτευση αυτές τις δύσκολες ώρες. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων επανήλθε η ηρεμία περίπου δέκα λεπτά αργότερα.

Τότε σύμβουλοι της παράταξης της κ. Κριεκούκη εξήγησαν ότι η δήμαρχος απουσιάζει διότι καταγράφει τα προβλήματα από τις πλημμύρες.

Αναφερόμενη στον Γιώργο Σαμπάνη υποστήριξε ότι πρόκειται για «σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης που έρχεται πέντε φορές τον χρόνο στο δημοτικό συμβούλιο για καβγά». Ακόμη, είπε ότι «θεώρησε αναγκαίο να πουλήσει εφέ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, που είμαστε διαλυμένοι, να πει “πού είναι ο δήμαρχος, πού τα δίνετε τα τρόφιμα”».

«Ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να συγκρατηθούν οι σύμβουλοί μου, με τις γαλότσες και τη λάσπη, να δεχθούν αυτήν την κατάσταση», είπε η κ. Κριεκούκη και πρόσθεσε ότι «τα δημοτικά συμβούλια είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας».

Τι ανέφερε ο κ. Σαμπάνης

Σύμφωνα με την «Εφ.Συν», ο κ. Σαμπάνης κατήγγειλε ότι η δήμαρχος αποχώρησε συνειδητά πέντε λεπτά πριν από την έναρξη της διαδικασίας: «Τι φοβήθηκε, τα ερωτήματά μας; Την είχα προειδοποιήσει την κ. Κριεκούκη, 6 μήνες πριν την καταστροφή, υπάρχουν τα πρακτικά. Εμείς είχαμε καταψηφίσει την ανάπλαση της Κοροπούλη κι είχα ζητήσει να γραφτεί στα πρακτικά: εφόσον δεν έχει γίνει εκτροπή του ρεύματος της Αγίας Αικατερίνης, σε ενδεχόμενη πλημμύρα θα καταστραφούν τα μαγαζιά, θα πνιγεί κόσμος και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα. Διότι όταν αυξάνεις τα πεζοδρόμια, το νερό θα μπει από τα παράθυρα μέσα (…) Γνωρίζει πολλά η κ. δήμαρχος, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι (…), με ειρωνευόταν τότε η δήμαρχος, την είχα προειδοποιήσει για πολλά πράγματα».

Στο πρακτικό της υπ’ αριθμ. 8/2017 συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Μάνδρας-Ειδυλλίας (με αριθμό απόφασης 75) για την έγκριση της ανάπλασης της οδού Κοροπούλη (την οποία ο κ. Σαμπάνης ενοχοποιεί για τη φονική πλημμύρα) καταγράφεται ότι ο κ. Σαμπάνης (μαζί με τον έτερο δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Κολοβέντζο) μειοψήφησαν και το έργο εγκρίθηκε με 15 θετικές ψήφους επί 18 παρόντων.

Στο έγγραφο καταγράφεται η διαφωνία του κ. Σαμπάνη, ο οποίος δήλωσε: «Το έργο θα είναι ταφόπλακα για τα μαγαζιά, θα δημιουργήσει ανέργους και υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών». «Στο έγγραφο προφανώς δεν καταγράφεται όλη η τοποθέτησή μου, στο δημοτικό συμβούλιο έχω μιλήσει και για νεκρούς», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμπάνης, ο οποίος έχει ζητήσει και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά.


Συνεχίζονται οι έρευνες για τον τελευταίο αγνοούμενο στη Μάνδρα

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό και του τελευταίου αγνοούμενου στη Μάνδρα Αττικής. Ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική ανέρχεται στους 21 καθώς την Τρίτη, εντοπίστηκε η σορός 30χρονου οδηγού φορτηγού που αγνοούταν.

Όπως ενημέρωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας, τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής πραγματοποίησαν επιχείρηση ανάσυρσης και στη συνέχεια η σορός οδηγήθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσοκομείο ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ταυτοποίησης.

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν τα… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο (video)

Περιστέρι

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν τα… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο (video)

Δύο πρωτοφανή περιστατικά έγιναν την ίδια μέρα στον ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

Παπαδάκης Αναστασοπούλου

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

«Μιλάω κι εγώ, μιλάς κι εσύ, μη δυσανασχετείς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στη Μαρία…

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…