NewsRoom
06 Φεβρουάριος 2018, 15:11

Τί δήλωσε για το σκάνδαλο Novartis ο πρώην αντιπρόεδρος της στην Ελλάδα

«Δεν συμμετείχα σε καμία παράνομη δραστηριότητα τα δύο χρόνια που διετέλεσα αντιπρόεδρος της Novartis» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

NewsRoom 06/02/2018 | 15:11

Στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Διετέλεσα Αντιπρόεδρος της εταιρείας NOVARTIS ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ, θυγατρικής της ομώνυμης ελβετικής πολυεθνικής, από το έτος 2007 εως το έτος 2015, οπότε αποχώρησα οικειοθελώς, με καθήκον, κατά κύριο λόγο, την εκπροσώπηση της εταιρείας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του οποίου είχα την τιμή να είμαι Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας επί τρία έτη αντιστοίχως.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι καθ' όλο το διάστημα παραμονής μου στην ανωτέρω εταιρεία ουδέποτε συμμετείχα καθοιονδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα, ούτε περιήλθε οποιαδήποτε τέτοια εις γνώση μου.

Τα όσα αντίθετα κυκλοφορούν σε επίπεδο δημοσιογραφικών πληροφοριών ή διατυπώνονται σε επίσημα έγγραφα, με προχειρότητα που προκαλεί εντύπωση, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Όλα τα ανωτέρω θα αποδείξω ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών Αρχών, από τις οποίες, παραδόξως, ουδέποτε κλήθηκα μέχρι σήμερα να εισφέρω οτιδήποτε θα βοηθούσε στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αναμένω με ιδιαίτερη ανυπομονησία να λάβω νομίμως γνώση της δικογραφίας, η οποία κατά τρόπο νομικά και ηθικά επιλήψιμο έχει διαρρεύσει, προκειμένου κι εγώ να πληροφορηθώ την εις βάρος μου κατηγορία, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα καταπέσει.

Εξυπακούεται ότι επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματός μου για την αποκατάσταση της βαρύτατης ηθικής βλάβης που ήδη έχω υποστεί από την ανάμειξη του ονόματός μου στην εν λόγω υπόθεση, εις βάρος όλων όσοι, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, συνέβαλαν στην πρόκλησή της.

Κωνσταντίνος Φρουζής»

Υπενθυμίζεται ότι στη δικογραφία που αναμένεται σε μερικές μέρες να διαβιβαστεί στη Βουλή περιλαμβάνεται και ένα βίντεο, το οποίο είχε αποκαλυφθεί από το Documento ήδη από τις 12 Μαρτίου 2017 (τεύχος 17). 

Από αυτό προέκυπτε η πολύ καλή σχέση που είχαν ανώτατα στελέχη της Novartis με πολιτικά πρόσωπα, ακόμη και πρώην πρωθυπουργούς. 

Συγκεκριμένα, στο βίντεο (από τον Ιούνιο του 2012) ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής φαίνεται να ενημερώνει τα στελέχη της φαρμακευτικής ότι η εταιρεία έχει κερδοφόρα θέση, παρακαλώντας τα μάλιστα να μη γνωστοποιήσουν αυτή την επιτυχία. Πιο σημαντικό όμως είναι ότι ομολογεί την καλή σχέση της Novartis με πολιτικά πρόσωπα και τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, καθώς και την πίεση που ασκούσαν «στα διάφορα υπουργεία», που ήταν «μια σχεδόν καθημερινή δουλειά».

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.