Τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός απαντά στην ερώτηση του Τσίπρα για την πανδημία

Θα συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πανδημία, η συζήτηση της οποίας αναβλήθηκε την Παρασκευή λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τη χώρα.

NewsRoom 17/10/2021 | 20:06

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο Δευτέρα, στις 10:00, θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, για την πανδημία.

Στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εναρκτήρια εκδήλωση του forum «Η Ελλάδα το 2040», στην Αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής.

Η ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για την πανδημία είχε κατατεθεί στις 4 Οκτωβρίου και επρόκειτο να συζητηθεί προχθές Παρασκευή ωστόσο οι πλημμύρες από τον Μπάλλο οδήγησαν στην αναβολή της συζήτησης.

Υπενθυμίζουμε πως με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στην Βόρεια Ελλάδα και καθώς το εμβολιαστικό πρόγραμμα φαίνεται να έχει σταματήσει εντελώς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας του «να αναλάβει την ευθύνη για τα καταστροφικά αποτελέσματα στη διαχείριση της πανδημίας», έχοντας ως αιχμή το γεγονός ότι οι νεκροί από τον κοροναϊό έχουν ξεπεράσει τους 15.000 και με βάση την καθημερινή μακάβρια λίστα προκύπτει πως ανά εβδομάδα 300 πολίτες χάνουν τη ζωή τους από την πανδημία.

Στο στόχαστρο το επιτελικό κράτος

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται πάντως να εξαπολύσει γενική επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή και την πρόσφατη κακοκαιρία «Μπάλλος» που σάρωσε τη χώρα και να θυμίσει τις εικόνες χάους που επικράτησαν.

Παράλληλα, πολύ πιθανό να βάλει στο στόχαστρο συνολικά το επιτελικό κράτος, μιλώντας για αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί κρίσιμα αλλά και καθημερινά ζητήματα για τη χώρα.

Τέλος, αναμένεται να αναφερθεί και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις λίστες Πέτσα και τα στημένα γκάλοπ (μια πρόταση που έτυχε ευρείας συναίνεσης και αποδοχής από τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα), καλώντας έτσι τον πρωθυπουργό να λογοδοτήσει για μια σειρά θεμάτων της επικαιρότητας.