Τι δεν θα πει ο Σκυλακάκης στον Μητσοτάκη τώρα που πήγε στη ΝΔ

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, πρόεδρος της Δράσης, πήρε την απόφαση μαζί με τα στελέχη του κόμματός του που τα τελευταία δύο χρόνια στήριζαν Το Ποτάμι να στηρίξουν στις επόμενες εκλογές -όποτε κι αν αυτές γίνουν- τη ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να επισημοποιήσουν τον πολιτικό γάμο των δύο κομμάτων, φαίνεται όμως ότι δεν αναφέρθηκαν (και ούτε πρόκειται να το πράξουν) στο «αγκάθι» των χρεών του κόμματος.

5880b71c1dc524d92e8b477a

Διότι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος βλέποντας προφανώς και τη δημοσκοπική κατάρρευση των ποσοστών του Ποταμιού στα ψηφοδέλτια του οποίου συμμετείχαν μέχρι σήμερα πολλά στελέχη και αντιπρόεδροί του, αποφάσισε να αλλάξει στέγη προσβλέποντας στην πολιτική του διάσωση, έχει εξαπολύσει στο πρόσφατο παρελθόν πυρά κατά της ΝΔ για τα δάνειά της εν μέσω κρίσης.

Ήταν συγκεκριμένα τον Μάιο του 2014 όταν ο κ. Σκυλακάκης κατήγγελλε κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης Τύπου πριν από τις τελευταίες ευρωεκλογές ότι η ΝΔ συνέχισε να δανείζεται και το 2013 με ποσό ύψους 14,6 εκατομμυρίων ευρώ, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα τον αντίστοιχο ισολογισμό της ΝΔ από όπου προκύπτει η περεταίρω δανειοδήτησή της. Έχει δε ενδιαφέρον ότι ο πρόεδρος της Δράσης δήλωσε τότε για τη ΝΔ πως «αφού πρώτα αμνήστευσαν τους εαυτούς τους και τους τραπεζίτες πήραν κι άλλα δάνεια».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «από τον ισολογισμό της ΝΔ προκύπτει ότι πήρε το 2013 νέο δάνειο ύψους 14,6 εκ. ευρώ. Δεν ξέρουμε από πού, μας το κρύβουν. Το κρύβει η Τράπεζα της Ελλάδας που αρνείται να απαντήσει έστω κι αν τηρείται η τραπεζική νομοθεσία. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι επειδή όλες οι τράπεζες είναι πλέον κρατικοποιημένες, σε μεγάλο βαθμό τον τελικό λογαριασμό θα τον πληρώσει ο φορολογούμενος». Όπως πρόσθεσε μάλιστα, μόνο για το 2013 μόνο για τη ΝΔ τα νέα δάνεια είναι ένα βουνό λεφτά. «Τι πήρε το ΠΑΣΟΚ που έχει ακόμα μικρότερα έσοδα, δεν ξέρουμε, δεν βρήκαμε δυστυχώς τον ισολογισμό του», είχε δηλώσει.

Ο κ. Σκυλακάκης μάλιστα έθεσε και σχετική ερώτηση στον τότε αρμόδιο Επίτροπο της ΕΕ Χοακίν Αλμούνια. Σε αυτή αναφέρει σχετικά ότι στη ΝΔ, τα χρέη είναι ύψους 145 εκατ. ευρώ και ότι «είναι απίθανο να εξυπηρετούνται» και ζητούσε να μάθει εάν «εξακολουθεί η συντριπτική πλειοψηφία των δανείων της ΝΔ να μην εξυπηρετούνται» και εάν «υπήρξε πρόσφατα μια ειδική, προνομιακή ρύθμιση του χρέους της ΝΔ στις κρατικές τράπεζες, όπως π.χ. η μείωση των επιτοκίων, προκειμένου να βελτιωθεί χαριστικά η οικονομική κατάσταση του κόμματος πριν από τις ευρωεκλογές».

Φανταζόμαστε ότι το ζήτημα που έθετε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης πριν από δυόμισι χρόνια περίπου είναι πια «απαγορευμένο» στη ΝΔ. Οψόμεθα. 

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…