Τι αποκαλύπτει ο Αλέξης Kούγιας για το έγκλημα στον Βόλο -«Η 18χρονη αισθάνεται τύψεις για το γεγονός ότι κρατείται ο πατέρας της»

Αύριο απολογείται ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του

volos dolofonia 876 new

Ο δικηγόρος του 50χρονου δράστη που σκότωσε τον κουνιάδο του γιατί φέρεται να κακοποιούσε την κόρη του, Αλέξης Κούγιας μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για την υπόθεση.

 

«Μαζί με τον συνάδελφο μου κ. Μιχάλη Βασιλικό, είμαστε συνυπερασπιστές της υπόθεσης. Από χθες φτιάχνουμε ένα λεπτομερές απολογητικό υπόμνημα με αντικειμενικά και υποκειμενικά στοιχεία. Έχουμε έναν υπερασπιστικό άξονα. Η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής τιμωρείται από 2 χρόνια ως ισόβια. Όταν είναι διαφορετικά τα γεγονός η δικαιοσύνη ακόμα και για την ανθρωποκτονία έχει διαφορετική άποψη. Αξιολογεί τις συνθήκες, δηλαδή πριν το γεγονός, τις συνθήκες εκτέλεσης της ανθρωποκτονίας, τι προσωπικότητα είναι κι αν είναι επικίνδυνος για την κοινωνία, γιατί η δικαιοσύνη επιζητεί την κοινωνική ειρήνη», είπε αρχικά.

 

«Ο λόγος που ξεκίνησε αυτή η ιστορία είναι ότι το κοριτσάκι το οποίο δήλωσε ότι κακοποιείτο από την ηλικία των 9 ετών, είναι αριστούχος φοιτήτρια στη Φιλοσοφική σχολή σε μία πόλη της Ελλάδος. Εκεί της νοίκιαζε ο πατέρας της διαμέρισμα και της έδινε χρήματα να το πληρώνει. Σε μια στιγμή η σπιτονοικοκυρά της μικρής είπε πως υπάρχει καθυστέρηση στο ενοίκιο. Εκεί κινητοποιήθηκε ο πατέρας. Ο πατέρας αυτός έχει 3 κορίτσια και είχε χάσει την σύζυγό του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο ίδιος δούλευε σε αγρούς στην Αργαλαστή και εκεί γνώριζε την σύζυγό του την τωρινή, της οποίας ο αδερφός είναι αυτός που κακοποίησε το κορίτσι», συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.

Και συνέχισε αναφορικά με το χρονικό: «Όταν η σπιτονοικοκυρά διαμαρτυρήθηκε για τα ενοίκια, η μικρή έπρεπε να δικαιολογηθεί στον πατέρα της. Σε ανύποπτο χρόνο η μικρή το είπε στην καθηγήτριά της, και αυτή η καθηγήτρια την έφερε σε επαφή με ψυχολόγο. Δεν είχε αποκαλύψει όμως το όνομα του δράστη. Η μικρή αισθάνεται ότι εκείνη φταίει για ό,τι έγινε, ότι έπρεπε να το αποκρύψει και να υπομείνει τους εκβιασμούς. Ο 50χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες κάθειρξης αλλά πιστεύω πως δεν θα του επιβληθεί ποτέ μία τέτοια ποινή. Όταν αποκαλύφθηκε αυτό με τα ενοίκια, η μικρή αποκάλυψε στον πατέρα της τι συνέβαινε. Ο πατέρας της δεν μπορούσε να δεχθεί ότι κάποιος αποπλάνησε και βίασε το κοριτσάκι του και κυκλοφορεί στην κοινωνία ελεύθερος. Ο πατέρας της πίεσε την κόρη του και εκείνη του αποκάλυψε ποιος την βίαζε. το κορίτσι είναι πολύ υψηλού επιπέδου και κουβαλάει στην πλάτη του αυτό το βάρος».

 

 «Ο δράστης ισχυρίζεται ότι το θύμα πήγε να τον αφοπλίσει»

Για την σύζυγο του 50χρονου ο κ. Κούγιας υπογράμμισε πως, «Δεν γνωρίζω αν έχει αναφέρει κάτι. Είναι κάπου στην μέση η συμπεριφορά της. Υπάρχει ένα θετικό στοιχείο. Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο άλλου τύπου ανάμεσα στο θύμα και στον 50χρονο γιατί δεν είχαν επαφές. Και το κίνητρο παίζει ρόλο. Ο 50χρονος λέει ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει. Είχε πάρει μαζί του όπλο γιατί το θύμα ήταν διπλάσιας σωματικής διάπλασης από τον δράστη. Με το όπλο ήθελε να τον αναγκάσει να ομολογήσει και μετά να τον οδηγήσει στην αστυνομία. Όμως το θύμα του επιτέθηκε. Η ιατροδικαστική έκθεση θα δώσει απαντήσεις και θα φανεί από ποια απόσταση πυροβόλησε ο 50χρονος. Ο 50χρονος ισχυρίζεται ότι το θύμα πήγε να τον αφοπλίσει. Από αυτό θα φανεί αν ο πυροβολισμός είναι εξ επαφής. Τα ίχνη εισόδου του βλήματος στο σώμα αποδεικνύουν από ποια απόσταση έγινε ο πυροβολισμός».

Το αρρωστημένο παρελθόν του θύματος και το χρονικό της φρίκης

Όλα ξεκίνησαν το 2014. Εννέα ετών το κορίτσι, 23 ο δράστης του βιασμού και πλέον θύμα. Τότε ο νεαρός άνδρας άρχισε να παρενοχλεί σεξουαλικά το παιδί, θωπεύοντας το σε απόκρυφα σημεία. Όταν το κορίτσι έγινε 12 ετών ξεκίνησε για εκείνο ένα ακόμη μεγαλύτερο μαρτύριο. Βιασμοί κατ’ εξακολούθηση και βιντεοσκόπηση των αρρωστημένων πράξεών του.

Η κλεψύδρα άρχισε να μετρά αντίστροφα για τον 33χρονο όταν αποκαλύφθηκε πως η 18χρονη είχε απλήρωτα ενοίκια. Ο πατέρας της απορημένος προσπαθούσε να βρει την άκρη.

Αρχικά του είπε πως τα είχε δώσει σε κάποιον που την εκβίαζε, χωρίς όμως να αναφέρει το όνομά του.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης όμως αναγκάστηκε να πει όλη την αλήθεια και να κατονομάσει τον 33χρονο, αδελφό της μητριάς της ως τον εκβιαστή και βιαστή της.

Η νεκροψία νεκροτομή σύμφωνα με πληροφορίες έδειξε κοιλιακή κάκωση από πυροβόλο όπλο, από τον πυροβολισμό και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κατά πάσα πιθανότητα από το κοντάκι της καραμπίνας που τον χτύπησε στο κεφάλι.

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…