Newsroom

Newsroom

Τί αποφασίστηκε στη μαραθώνια συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, ποιός θα συνοδεύσει Βαρουφάκη στο Eurogroup

Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους Υπουργούς σχετικά με την…

Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους Υπουργούς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα επίπεδα . Ενημέρωση έγινε και από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και τον Αν. Υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευ. Τσακαλώτο.

Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου επιβεβαιώθηκε η θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας που θα κινείται στο πλαίσιο της πρόσφατης λαϊκής εντολής.

Συζητήθηκε επίσης  η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup,  στην οποία η ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκη.

Στη συνεδρίαση αυτή, η ελληνική κυβέρνηση αναμένει να υπάρξει καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις καθώς επίσης αναμένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη η πρόθεση των εταίρων και των θεσμών για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, στο πλαίσιο τόσο των συμφωνιών όσο και της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.