Newsroom

Newsroom

Τι αποφάσισαν οι G7 για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Οι υπουργοί Υγείας της Ομάδας των 7 (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών συμφώνησαν σήμερα να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την αντιμετώπιση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας.  

ECzffOZXsAEz9qr

Οι υπουργοί συμφώνησαν να συντονίσουν, όσο αυτό είναι εφικτό, την προσέγγιση που ακολουθούν οι χώρες τους όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις προφυλάξεις που λαμβάνονται, την έρευνα για τον νέο ιό και τη συνεργασία τους με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα.

“Μια κατάλληλη απάντηση στον ιό μπορεί μόνο να συντονιστεί διεθνώς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επειδή ένας ιός δεν γνωρίζει ούτε από σύνορα ούτε από εθνικότητες”, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Γενς Σπαν.

Αύριο Τρίτη ο Σπαν θα συναντηθεί με τους ομολόγους του της Βρετανίας και της Γαλλίας.

“Κοκτέιλ” φαρμάκων επωφελές για ασθενείς που χτυπήθηκαν από κορωνοϊό

Την ίδια στιγμή, ένα κοκτέιλ αντιικών φαρμάκων φαίνεται πως υπήρξε αποτελεσματικό σε ασθενή που είχε νοσήσει βαριά από τον κορωνοϊό που συνεχίζει να εξαπλώνεται, δήλωσε αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Τα φάρμακα για τον HIV (με δραστικές ουσίες την λοπιναβίρη και την ριτοναβίρη), που διατίθενται ως Kaletra, χρησιμοποιήθηκαν σε τρεις ασθενείς μαζί με το φάρμακο oseltamivir κατά της γρίπης, το οποίο πωλούν οι Roche Holding AG και Chugai Pharmaceutical Co. ως Tamiflu, Somkiat Lalitwongsa, δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Rajavithi στην Μπανγκόκ, σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

Το Kaletra έχει ήδη μελετηθεί σε μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη δοκιμή σε ασθενείς με κορωναϊό στην Ουχάν της Κίνας, απ’ όπου ξεκίνησε ο ιός.

Οι γιατροί της Ταϊλάνδης χορήγησαν το φάρμακο της γρίπης λόγω έρευνας που έδειξε ότι βοήθησε μερικούς ασθενείς που είχαν προσβληθεί από έναν πιο θανατηφόρο κορωνοϊό που προκαλεί αναπνευστικό σύνδρομο στη Μέση Ανατολή (ή το MERS). Μια μελέτη από ερευνητές στη Γαλλία συνέστησε να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς με MERS, αλλά διακοπεί αν οι εξετάσεις δείχνουν ότι δεν έχουν γρίπη.

Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα ακόμα”, είπε ο Somkiat για να προσθέσει: “Αλλά αναφέρουμε ότι συμβάλλουμε στην ιατρική κοινότητα παγκοσμίως. Τα αποτελέσματα φαίνονται καλά μέχρι στιγμής”.

Από τους τρεις ασθενείς στην Ταϊλάνδη, στους οποίους ξεκίνησε να δοκιμάζεται η θεραπεία με τρία φάρμακα, δύο συνεχίζουν να λαμβάνουν την αγωγή, ανέφερε ο Somkiat.

Ο τρίτος τη διέκοψε διότι εμφανίστηκε ένα εξάνθημα.

“Επειδή δεν υπάρχει κανένας τυποποιημένος τρόπος, δοκιμάζουμε νέους συνδυασμούς φαρμάκων”, εξήγησε.

Κανένα φάρμακο, συμπεριλαμβανομένου του Tamiflu, δεν έχει εγκριθεί για τη θεραπεία κορωνοϊών και το Tamiflu έχει ως στόχο ειδικά τους ιούς της γρίπης, σύμφωνα με τη Roche. Ούτε το Tamiflu ούτε το Xofluza, ένα άλλο φάρμακο της γρίπης της Roche, είναι πιθανό να είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού της Ουχάν (νέος κορωνοϊός), ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της προς τα media.

Η Roche δεσμεύεται να υποστηρίξει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλες ομάδες με εμπειρογνωμοσύνη και συμβουλές σχετικά με την πρόληψη των πανδημιών, ανέφερε η δήλωση.

 

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…