Τί απαντά το ΥΠΕΝ στην Eldorado για την αξίωση αποζημίωσης 750 εκατ.

Την πάγια θέση του Ελληνικού Δημοσίου, ότι η ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, μια ενιαία επένδυση και "ως εκ τούτου, βασική προϋπόθεση για την έναρξη και λειτουργία των επιμέρους τμημάτων αυτής, είναι η προσκόμιση, εκ μέρους της Εταιρείας, των απαραίτητων εγγυήσεων για την υλοποίηση της υποχρέωσης παραγωγής καθαρών μετάλλων" επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αφορμή το αίτημα για αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 750 εκατ. ευρώ που κατέθεσε η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός."Στο πλαίσιο της θέσης αυτής, τονίζει το ΥΠΕΝ, εξετάζεται από τη Διοίκηση και το κατατεθέν αίτημα της εταιρείας".

NewsRoom 18/09/2018 | 13:35

Σύμφωνα με την μητρική της Ελληνικός Χρυσός, Eldorado Gold, το αίτημα αποζημίωσης σχετίζεται με τις ζημιές που υπέστη η εταιρία από καθυστέρηση στην έκδοση των απαιτούμενων αδειών για τις Σκουριές. Στο ποσό περιλαμβάνονται δαπάνες που έχουν γίνει αλλά και διαφυγόντα κέρδη, ενώ διευκρινίζεται ότι η αίτηση είναι εξωδικαστική και δεν θέτει σε κίνηση νομικές διαδικασίες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, George Burns, δήλωσε σχετικά ότι η αίτηση που κατατέθηκε αποτελεί μια προσπάθεια να επιλυθεί με καλή πίστη το ζήτημα με το Ελληνικό Δημόσιο καθώς σχετίζεται με τα κόστη που ανέκυψαν εξαιτίας της καθυστέρησης έκδοσης των αδειών στο project των Σκουριών. Η Eldorado, προσθέτει, πάντοτε ενήργησε με τρόπο να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση προκειμένου να προχωρήσει στην υπεύθυνη ανάπτυξη των Σκουριών. Ελπίζουμε, καταλήγει, ότι το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί με φιλικό τρόπο χωρίς να χρειαστεί η προσφυγή στην οδό της διαιτησίας.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.