Newsroom

Newsroom

Τί απαντά ο Βαρουφάκης για Σόρος, Ζωή και δικό του κόμμα

Σε συνέντευξή του στη «Real News» ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας για τον Τζορτζ Σόρος, είπε ότι «εδώ και χρόνια ξετυλίγεται…

varoufakis 129

Σε συνέντευξή του στη «Real News» ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας για τον Τζορτζ Σόρος, είπε ότι «εδώ και χρόνια ξετυλίγεται το κουβάρι αυτής της συκοφαντίας. Από τότε που εναντιώθηκα στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης καταδεικνύοντας την καταστροφική λογική των μνημονίων στα οποία μάς έσυραν. Από το 2012 έχει αρχίσει η συγκεκριμένη φιλολογία για σχέσεις μου με τον κ. Σόρος».

«Πρόκειται για καθαρά γκαιμπελική πρακτική: λέμε ένα τεράστιο ψέμα, του προσθέτουμε μια μικρή αλήθεια και το επαναλαμβάνουμε έως ότου γίνει πιστευτό. Επιτρέψτε μου να σας καταγράψω την πραγματικότητα (κάτι που έχω κάνει ήδη πολλές φορές). Με τον κ. Σόρος έχουμε συμπέσει μία και μοναδική φορά: τη 13η Απριλίου 2012, στο Βερολίνο, σε πάνελ συζήτησης με θέμα την κρίση του ευρώ (υπάρχει και σχετικό βίντεο στο YouTube). Μετά τη λήξη του πάνελ οι συμμετέχοντες (περί τα 12 άτομα) συμφάγαμε. Με τον κ. Σόρος ανταλλάξαμε απόψεις για περίπου πέντε λεπτά. Αυτή ήταν η σχέση μου μαζί του. Τελεία και παύλα. Ολα αυτά που λέγονται ότι στις ΗΠΑ εργαζόμουν γι’ αυτόν, ότι όσο ήμουν υπουργός συνέφαγα μαζί του στο Βερολίνο κ.λπ. είναι οικτρές συκοφαντίες. Kαλώ τους συκοφάντες να κομίσουν αποδείξεις ή να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό».

Την ίδια ώρα, ο τέως υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε της επιλογής του να μην παραστεί στην κρίσιμη ψηφοφορία της Βουλής για την εξουσιοδότηση στον Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσει με τους δανειστές και να πάει στην Αίγινα. «Το μήνυμα απόλυτης συμπαράστασης που έστειλα το έλαβαν αυτοπροσώπως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα εκείνο το πρωί – την οποία άκουσαν όλοι οι συνάδελφοί μου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στο τέλος της Κ.Ο. μίλησα και με τον Ευκλείδη που, μεταξύ άλλων, τον ρώτησα αν θα υπήρχε πρόβλημα να μην παραστώ στην Ολομέλεια, δεδομένης της δημόσιας τοποθέτησής μου και της επιστολής προς το προεδρείο της Βουλής. Μου απάντησε, καθώς γνωρίζει τι σημαίνει για μένα ο ετήσιος αποχωρισμός με την κόρη μου, πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Ο ίδιος, εξάλλου, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τυχόν πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Αριστερά έχει υποφέρει πολύ, όπως και ο ελληνικός λαός, από διχόνοιες και εκατέρωθεν μομφές», ενώ απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια περί ίδρυσης κόμματος από τον ίδιο: «Δεν εξετάζω υπό καμία προϋπόθεση το να ιδρύσω κόμμα».

Νεκρός στην Ηλεία: Είχε πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση ο 55χρονος που έχασε τη ζωή του (Εικόνες/ Video)

448893597 772582935034671 615425005062239866 n

Νεκρός στην Ηλεία: Είχε πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση ο 55χρονος που έχασε τη ζωή του (Εικόνες/ Video)

Σύμφωνα δε με τις τελευταίες πληροφορίες ο 55χρονος ο οποίος βρισκόταν κοντά στο πύρινο μέτωπο,…