Τί απαντά ο Ντι Κάπριο για το σκάνδαλο των 3 δισ. δολαρίων

Την απάντησή του για την φερόμενη εμπλοκή του στο μεγαλύτερο παγκοσμίως σκάνδαλο σε σχέση με το Δημόσιο έδωσε ο δημοφιλής ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

58075ba61dc5241d1c8b45ec

Το σκάνδαλο των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που σχετίζεται με το Μαλαισιανό κραιτκό επενδυτικό ταμείο 1MDB οδήγησε το ελβετικό φιλανθρωπικό ίδρυμα Bruno Manser Fund να ζητήσει να παραιτηθεί από Αγγελιοφόρος της Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή.

«Αν ο Ντι Κάπριο είναι απρόθυμος να ομολογήσει, θα του ζητήσω να παραιτηθεί από Αγγελιοφόρος της Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, γιατί στερείται αξιοπιστίας για έναν τόσο σημαντικό ρόλο» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο διευθυντής του ελβετικού φιλανθρωπικού ιδρύματος Bruno Manser Fund, Λούκας Στράουμαν. Το ίδρυμα δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σωτηρία των τροπικών δασών της Μαλαισίας.

Για το σκάνδαλο 1MDB έχει ξεκινήσει έρευνα για κατάχρηση δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω του ταμείου 1 Malaysia Development Berhad.

Το κρατικό ταμείο ιδρύθηκε από τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, ο οποίος είναι και πρόεδρός του. Ιδρύθηκε με στόχο να γίνονται επενδύσεις σε παγκόσμια πρότζεκτ, τα κέρδη από τα οποία θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών της χώρας.

Αντ’ αυτού, διεφθαρμένοι χρηματοδότες αντιμετώπισαν αυτό το ταμείο ως «προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό», σύμφωνα με την γενική εισαγγελέα των ΗΠΑ, Λορέτα Λιντς η οποία μίλησε για την υπόθεση τον Ιούλιο.

«Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο επίμονα αρνείται να εξηγήσει την στενή προσωπική και οικονομική σχέση του με άτομα κλειδιά στο μαλαισιανό σκάνδαλο του επενδυτικού κρατικού επενδυτικού ταμείου 1MDB» είχε αναφέρει ο Λούκας Στράουμαν, διευθυντής της οργάνωσης για τα δάση βροχής, Bruno Manser Fund, που εδρεύει στην Ελβετία. «Αυτό είναι ανεπίτρεπτο», πρόσθεσε.

Η απάντηση Ντι Κάπριο

Ο Ντι Κάπριο πήρε επιτέλους θέση στο θέμα και δήλωσε πως είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί πλήρως με τους ερευνητές προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ηθοποιού, ο Ντι Κάπριο αναμένει να του δοθεί κατεύθυνση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με τα τυχόν κεφάλαια που ενδέχεται να έχει υποστηρίξει η περιβαλλοντική του οργάνωση ή η ταινία του «The Wolf of Wall Street» (2013).

Στην ανακοίνωση ο Ντι Κάπριο δηλώνει επίσης πως θα επιστρέψει όλα τα δώρα ή τις δωρεές που έλαβε και συνδέονται με το μαλαισιανό Ταμείο, αν η τρέχουσα έρευνα που πραγματοποιείται για αυτό από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες κρίνει πως οφείλει.

«Αμφότεροι ο Ντι Κάπριο και το Leonardo Di Caprio Foundation εξακολουθούν να είναι εντελώς υποστηρικτικοί απέναντι σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται για να εξασφαλισθεί η απόδοση δικαιοσύνης σε αυτό το θέμα», λέει η ανακοίνωση. «Ο Ντι Κάπριο είναι ευγνώμων για την κατεύθυνση και τις οδηγίες που έλαβε από το κράτος ως προς το πώς να επιτεύξει αυτό το στόχο».

Μακάβρια εικόνα στη Λάρισα: Άσηπτοι οι νεκροί του κορονοϊού – Ανατριχιαστικές περιγραφές από τα νεκροταφεία

Λάρισσα

Μακάβρια εικόνα στη Λάρισα: Άσηπτοι οι νεκροί του κορονοϊού – Ανατριχιαστικές περιγραφές από τα νεκροταφεία

Οι 2 λόγοι που μπορεί να εξηγούν γιατί δεν έχει προχωρήσει η αποσύνθεση των σορών…

Καινούργιου: Αποχώρησε από την εκπομπή λόγω… Λαζόπουλου – «Ρεζίλι! Συνεχίστε μόνοι σας» (video)

Καινούργιου

Καινούργιου: Αποχώρησε από την εκπομπή λόγω… Λαζόπουλου – «Ρεζίλι! Συνεχίστε μόνοι σας» (video)

«Δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι. Γεια σας! Συνεχίστε οι υπόλοιποι», ανέφερε η Κατερίνα Καινούργιου και…