Τί απαντά ο Μποτρίνι για την καταγγελία βασανιστήριων στο εστιατόριό του στην Κέρκυρα

Για «γελοιότητες» και «ηλιθιότητες» κάνει λόγο ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι απαντώντας στις καταγγελίες 19χρονου εργαζόμενου στο εστιατόριό του ο οποίος ανέφερε άθλιες συνθήκες εργασίας, εξαντλητικά ωράρια αλλά ακόμα και βασανιστήρια.    

EK Botrini

Ο εργαζόμενος που κατέθεσε καταγγελία στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, είναι 19χρονος μαθητευόμενος μάγειρας που έκανε την πρακτική του στο εστιατόριο «Ετρούσκο » ιδιοκτησίας Μποτρίνι, ο οποίος τόνισε πως και οι δύο άνθρωποι που συμμετείχαν στο περιστατικό απομακρύνθηκαν άμεσα. Ερωτηθείς  για τις καταγγελίες σχετικά με τις άθλιες συνθήκες εργασίας ο Μποτρίνι απαντάει ότι «όποιος δεν είναι ευχαριστημένος, μπορεί να φύγει άμεσα».

Στο εστιατόριο «Ετρούσκο» του γνωστού Έλληνα σεφ, Έκτορα Μποτρίνι βρέθηκε να πραγματοποιεί την πρακτική του άσκηση ένας 19χρονος μαθητευόμενος μάγειρας, Στην συγκεκριμένη κουζίνα όμως, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει έμελλε να βιώσει άθλιες συνθήκες εργασίας αλλά και σοβαρά βασανιστήρια, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία που κατέθεσε στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, αναφέρει ότι ο υπεύθυνος κουζίνας, εν γνώσει του σεφ του εστιατορίου «τον έκαιγε στο χέρι με καυτό λάδι, τον πίεζε με μαγειρική σπάτουλα που ζεμάταγε, τον κλώτσαγε στο τραυματισμένο του πόδι, τον έβριζε, τον γρονθοκόπησε» και «υποσχόταν» ότι «αν τολμήσει κανείς να παραιτηθεί μήνα Αύγουστο, θα φροντίσει να μην ξαναβρεί δουλειά ποτέ.

Ο 19χρονος έχει κάνει λόγο για εξοντωτικά ωράρια εργασίας τα οποία ξεπερνούσαν τις 10 ώρες. Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και «για λόγους αξιοπρέπειας, αυτοσεβασμού και για να μην επαναληφθεί ποτέ η περίπτωση Γιακουμάκη», ο νεαρός εργαζόμενος αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα απάνθρωπα, και ποινικά κολάσιμα, μαρτύρια.

Ο Έκτορας Μποτρίνι σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 απαντάει στις καταγγελίες του 19χρονου, χαρακτηρίζοντάς τες γελοιότητες και ηλιθιότητες. Ακόμα κάνει λόγω για ψέματα και για «δόλο» όσο αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα ο γνωστός σεφ δήλωσε ότι όποιος δεν είναι ευχαριστημένος από τις συνθήκες εργασίας, μπορούν να σηκωθούν να φύγουν. «Αυτά είναι γελοιότητες, τις επόμενες ημέρες θα μάθετε την αλήθεια γιατί νομίζω ότι γύρω από αυτό υπάρχει ένας δόλος. Είναι πολύ ψέμα. Σίγουρα τα δύο παιδιά ήρθαν σε διαπληκτισμό μεταξύ τους και κάτι άλλο πολύ σημαντικό, είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται διότι ένας άνθρωπος που δεν είναι ευχαριστημένος σε μια επιχείρηση σηκώνεται και φεύγει, κανείς δεν είναι δεμένος με σχοινί ή με αλυσίδα στο πόδι».

Συμπλήρωσε επίσης ότι «αυτά είναι πολύ μεγάλες ηλιθιότητες θα έλεγα διότι ακούω πολύ χοντρά πράγματα. Όπως ισχυρίζεται ο σεφ, «έχω 14 άτομα κουζίνα αυτή τη στιγμή και όλοι γελάμε με αυτά τα πράγματα που ακούμε». Είμαστε στο 2019 , είμαστε η καλύτερη επιχείρηση στην Ελλάδα, έχουμε την καλύτερη κουζίνα και ομάδα και λειτουργούμε σαν οικογένεια. Το ότι 2 μάγειρες ήρθαν μεταξύ τους στα χέρια, αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί παντού ακόμη και στο δρόμο. Και οι δυο απομακρύνθηκαν από το εστιατόριο. Από εκεί και πέρα θα δούμε προσεχώς τι θα γίνει» Ερωτηθείς  για τις καταγγελίες σχετικά με τις άθλιες συνθήκες εργασίας ο Μποτρίνι απαντάει ότι «όποιος δεν είναι ευχαριστημένος, μπορεί να φύγει άμεσα»

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…