Newsroom

Newsroom

Τι απαντά ο Γκαγκάτσης για το πριμ στον Ρεχάγκελ και τα λεφτά των πυροπαθών της Ηλείας

Διευκρινήσεις έδωσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, σχετικά με τη δίωξη που του έχει ασκηθεί από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, για τα χρήματα από κονδύλι της UEFA που κατέληξαν στον λογαριασμό του Ότο Ρεχάγκελ και όχι για την κατασκευή γηπέδου στην Ηλεία, μετά τις πυρκαγιές του 2007.

5a1d55ab1dc524520b8b4569

Ειδικότερα η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του αφορά ποσόν ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων, δηλαδή 600.000 ευρώ, που αντί να πάει στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας για τις οποίες είχε διατεθεί κατέληξε σε τραπεζικό λογαριασμό του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Όττο Ρεχάγκελ.

Ο κ. Γκαγκάτσης, με σημερινές του δηλώσεις, τοποθετήθηκε και διευκρίνισε ότι «με τα χρήματα που δόθηκαν από την UEFA το γήπεδο έγινε κανονικά στην Ηλεία» και, μάλιστα, όπως είπε είχαν έρθει στα εγκαίνιά του και άνθρωποι της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.  

«Το ποσό ήταν ένα εκ. ελβετικά φράγκα, δηλαδή 600.000 ευρώ. Το γήπεδο κατασκευάστηκε και στα εγκαίνια έστειλε και η UEFA τον εκπρόσωπό της. Η Ομοσπονδία δεν έδωσε μόνο 600.000 ευρώ σε εκείνο το γήπεδο, αλλά έδωσε και επιπλέον χρήματα για τις εξέδρες, τον ηλεκτροφωτισμό και άλλες κατασκευές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκαγκάτσης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΣΠΟΡ FM, και πρόσθεσε ότι «η δίωξη έγινε γιατί εκείνο το ποσό, για ένα μήνα, μετά την πρόκριση μας τον Οκτώβριο στο Euro 2008, όταν είχαμε τερματίσει πρώτοι, το είχαμε δώσει για λίγο για το μπόνους στον Ρεχάγκελ».

Ο κ. Γκαγκάτσης εξήγησε ότι «ήταν στην αρχική μας σύμβαση για τις προκρίσεις και το 2001 και το 2006 και το 2008 και δεν είναι δυνατό να μην προβλέπεται, μπόνους πρόκρισης στον προπονητή μίας Εθνικής ομάδας» και πρόσθεσε ότι «η προκαταρκτική έχει καταλήξει ότι το έργο έγινε και έχει κατανοήσει ότι τα χρήματα δόθηκαν για να γίνει μια διευκόλυνση για ένα χρονικό διάστημα. Αυτό που ψάχνουν πλέον είναι το αν υπήρχε όρος για μπόνους πρόκρισης στο συμβόλαιο του Ρεχάγκελ. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει σε κάθε συμβόλαιο ένα τέτοιο μπόνους».

Μάλιστα, ο κ. Ρεχάγκελ αποκάλυψε ότι «και τώρα στο συμβόλαιο του κυρίου Σκίμπε είναι δεδομένο ότι υπάρχει ο συγκεκριμένος όρος. Το θέμα είναι ότι τότε στην προκαταρκτική δεν με είχαν ρωτήσει για το θέμα. Τώρα θα πάω στον κύριο Ανδρεάδη και θα τα καταθέσω όλα», τόνισε ο νυν γενικός διευθυντής της Super League».

Διαβάστε επίσης: Δίωξη για κακούργημα στον Βασίλη Γκαγκάτση – Πώς εμπλέκεται ο Όττο Ρεχάγκελ

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…