Τί απαντά ο Φίλης για τις "πριγκίπισσες" και τα "βασιλόπουλα" – Πώς ο ίδιος αποκαλεί την κόρη του

Απάντηση για τις… «πριγκίπισσες» και τα «βασιλόπουλα» αποφάσισε να δώσει ο Νίκος Φίλης έπειτα από το σχετικό σάλο που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο 24ωρο.

NewsRoom 01/06/2016 | 16:25

Ο υπουργός Παιδείας, μέσω Δελτίο Τύπου, δίνει μια ειρωνική απάντηση σε όσους του έχουν εξαπολύσει επίθεση για ένα θέμα που ουσιαστικά δεν ισχύει με τον τρόπο που έχει μεταδοθεί από την πληθώρα των ΜΜΕ.

«Αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχεται ο Υπουργός Παιδείας για τη δήθεν απαγόρευση χρήσης των προσφωνήσεων "πριγκίπισσα" και "βασιλόπουλο" από τους γονείς προς τα παιδιά τους, ο Νίκος Φίλης, δήλωσε, ότι, έχει κάποια βάση ο σχετικός θόρυβος και αναγνωρίζει ότι ο ίδιος έχει ευθύνη, επειδή αποφεύγει τους τίτλους ευγενείας και πολλές φορές προσφωνεί τη δεκάχρονη κόρη του" φως μου" ή -ακόμη χειρότερα- "Μαριάνα"», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται πως το όλο δήθεν ζήτημα περί «απαγόρευσης» χρήστης του «πριγκίπισσα» και του «βασιλόπουλου» προήλθε έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα.

Όπως έγραψε το koutipandoras.gr, στον νέο οδηγό συμπεριφοράς των μαθητών με τίτλο «Παιδαγωγικός Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού» που αποτελεί τμήμα του πορίσματος του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, εμπεριέχονται πλείστες ρηξικέλευθες ιδέες, όπως η υπογραφή «Συμβολαίου Τιμής» από τα παιδιά στο σχολείο, το οποίο σκοπό έχει να αναδείξει την αντίληψη που πρέπει να καλλιεργηθεί στο παιδί πως το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι του.

Όπως θα δείτε παρακάτω στο σχετικό απόσπασμα, εντός αυτού του κώδικα συμπεριλαμβάνεται το εξής:

Το παιδί καθενός είναι μοναδικό και ξεχωριστό για τον ίδιο. Ωστόσο, είναι ένα παιδί ανθρώπων όπως κάθε παιδί ανθρώπων: Διαφορετικό αλλά ίσο, και όχι πριγκίπισσα ή βασιλόπουλο.

Δηλαδή δεν μοιάζει τόσο δύσκολο για την κοινή αντίληψη πόσο μάλλον για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να αντιληφθούν ότι δεν προκύπτει κάποιος διαχωρισμός, αλλά η σημείωση αυτή αφορά την αντιμετώπιση και τη μεταχείριση που πρέπει να έχουν τα παιδιά μέσα στο σχολείο. Και αυτή πρέπει να διέπεται από την αρχή της ισότητας.