Σκληρή απάντηση Μαντζουράνη στα αισχρά ψέματα του Άδωνη Γεωργιάδη

Στις αθλιότητες του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος μέσω twitter παραποίησε δήλωσή του, απάντα ο γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Μαντζουράνης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ο οποίος παρέστη σε δίκη ως μάρτυρας της συζύγου του, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει η ίδια κατά του Κώστα Βαξεβάνη, έγραψε ψευδώς στο twitter ότι ο συνήγορος του δημοσιογράφου Γιάννης Μαντζουράνης, είπε δημόσια ότι διαφωνεί με τη στοχοποίηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι και της Ευγενίας Μανωλίδου.

NewsRoom 04/07/2018 | 13:59

Στην απάντησή του, ο Γιάννης Μαντζουράνης αναφέρει ότι είναι ανεπίτρεπτη η στοχοποίηση οποιουδήποτε ανθρώπου είτε είναι πρόσωπο της επικαιρότητας είτε είναι ιδιώτης, διευκρινίζει όμως προς αποκατάσταση της αλήθειας ότι «η στοχοποίηση ενός ανθρώπου διαφέρει από τον δημόσιο έλεγχο της συμπεριφοράς του, ιδίως όταν είτε είναι δημόσιο πρόσωπο είτε συνδέεται στενότατα με δημόσια πρόσωπα με εξ αίματος ή εξ αγχιστείας συγγένεια».

Ο κ. Μαντζουράνης, την τοποθέτηση του οποίου στο δικαστήριο παραποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να εξυπηρετήσει το σενάριο περί στοχοποίησης του «άμαχου πληθυσμού» το οποίο διακινεί η ΝΔ ώστε να μην απαντά στις συνεχείς αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento και του Κώστα Βαξεβάνη, ξεκαθαρίζει επιπλέον ότι «στις σύγχρονες δημοκρατίες ουδείς είναι υπεράνω υποψίας, όλοι υπόκεινται στους νόμους και στον έλεγχο εφαρμογής των νόμων, που γίνεται από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς και από τους δημοσιογράφους».

Καταλήγοντας, ο Γιάννης Μαντζουράνης σημειώνει: «είμαι εναντίον της στοχοποίησης της κ. Μαρέβας Μητσοτάκη και της κ. Ευγενίας Μανωλίδου καθώς και όλων των γυναικόπαιδων, αλλά υπέρ του δημοσίου ελέγχου της συμπεριφοράς τους και προεχόντως της προέλευσης των περιουσιακών στοιχείων τους. Η αρχή της διαφάνειας δεν επιδέχεται εξαιρέσεις, ουδείς είναι στο απυρόβλητο, πολύ δε περισσότερο η ‘’σύζυγος του Καίσαρα’’, η οποία δεν αρκεί να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μαντζουράνη:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζεται ότι:

α) είναι ανεπίτρεπτη η στοχοποίηση οποιουδήποτε ανθρώπου είτε είναι πρόσωπο της επικαιρότητας είτε είναι ιδιώτης.

β) Η στοχοποίηση ενός ανθρώπου διαφέρει από τον δημόσιο έλεγχο της συμπεριφοράς του, ιδίως όταν είτε είναι δημόσιο πρόσωπο είτε συνδέεται στενότατα με δημόσια πρόσωπα με εξ αίματος ή εξ αγχιστείας συγγένεια.

γ) Στις σύγχρονες δημοκρατίες ουδείς είναι υπεράνω υποψίας, όλοι υπόκεινται στους νόμους και στον έλεγχο εφαρμογής των νόμων, που γίνεται από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς και από τους δημοσιογράφους.

δ) Κατά συνέπεια, είμαι εναντίον της στοχοποίησης της κ. Μαρέβας Μητσοτάκη και της κ. Ευγενίας Μανωλίδου καθώς και όλων των γυναικόπαιδων, αλλά υπέρ του δημοσίου ελέγχου της συμπεριφοράς τους και προεχόντως της προέλευσης των περιουσιακών στοιχείων τους.

Η αρχή της διαφάνειας δεν επιδέχεται εξαιρέσεις, ουδείς είναι στο απυρόβλητο, πολύ δε περισσότερο η «σύζυγος του Καίσαρα», η οποία δεν αρκεί να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια.

Το «τιτίβισμα» του Άδωνη Γεωργιάδη 

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.