Τι απαντά ο Αβραμόπουλος για την εμπλοκή του στο Qatargate

Η πρώτη αντίδραση από τον πρώην Επίτροπο στην έρευνα που πραγματοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

5317827

Κεντρικό πρόσωπο στις εξελίξεις για το σκάνδαλο του QatarGate έγινε σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να ζητά τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας για τις επαφές του την περίοδο που ήταν επίτιμο μέλος της αμαρτωλής ΜΚΟ «Fight Impunity».  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει  ο πρώην επίτροπος στον Alpha «Άκουσα τον κ. Mamer στην ενημέρωσή του νωρίτερα σήμερα να αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή μου “γράφετε” για να “λάβω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο σεβόμουν τους όρους που ορίστηκαν για τη δραστηριότητά μου μετά την εντολή” και επίσης μου ζητά να παράσχω πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο Εκπροσωπούσα τη ΜΚΟ. Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα υποστήριξες  στον Alpha, ο κ. Αβραμόπουλος αποζημιώθηκε για τη συμμετοχή του στην επιτροπή με ποσό που δεν ξεπέρασε τα 45.000 ευρώ καθαρά για ένα χρόνο. Για τη δραστηριότητά του αυτή, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει πως είχε λάβει την απαραίτητη άδεια από την Κομισιόν.

Η θέση μου στη ΜΚΟ δεν απαιτούσε ποτέ καμία δραστηριότητα λόμπι προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, αλλά μάλλον εκστρατείες υπεράσπισης και ευαισθητοποίησης, όπως για παράδειγμα δημοσίευση άρθρων, συμμετοχή σε συνέδρια, έναρξη εκδηλώσεων, συνεντεύξεις, συζήτηση με κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις για τους κοινούς μας στόχους για δικαιοσύνη και δικαιοσύνη».

 

Mάλιστα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος , όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμμετείχε «στις αρχές του 2020 ως μέλος στην τιμητική συμβουλευτική επιτροπή» της Fight Impunity, η οποία «δεν είχε καμία εκτελεστική ή διαχειριστική αρμοδιότητα». Σύμφωνα με τη δήλωσή του, ο κ. Αβραμόπουλος έπαψε να συμμετέχει στην επιτροπή έπειτα από ένα έτος και παραιτήθηκε «από κοινού με όλα τα μέλη (…) αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τον κ. Παντσέρι».

O Γάλλος πρώην πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ και η Ιταλίδα πρώην ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι ήταν επίσης μέλη της ίδιας τιμητικής συμβουλευτικής επιτροπής και παραιτήθηκαν με το που ξέσπασε το σκάνδαλο, όμως, σύμφωνα με το Politico, δεν πληρώθηκαν για τη συμμετοχή τους.

«Θα ήθελα όχι μόνο να επικροτήσω αυτή τη δράση, αλλά και να ζητήσω από την Επιτροπή να επισπεύσει και να εντείνει τη διαδικασία επαλήθευσης (…) Είμαι βέβαιος ότι το συμπέρασμα στο οποίο θα καταλήξει η Επιτροπή μετά την ταχεία επαλήθευση της πλήρους συμμόρφωσης των ενεργειών μου με τους όρους της απόφασης θα αποσυνδέσει οριστικά και απερίφραστα το όνομά μου από πρακτικές και συμπεριφορές για τις οποίες όλοι μας δεν είχαμε καμία γνώση ή ανάμειξη», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tovima.gr.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…