Newsroom

Newsroom

Τί απαντά η ΕΡΤ στη Λαϊκή Ενότητα για τα περί μειωμένης προβολής

Ανακοίνωση - απάντηση εξέδωσε η ΕΡΤ στις κατηγορίες της της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη περί μεροληπτικής μεταχείρισης του κόμματος από τη δημόσια τηλεόραση: «Η ΕΡΤ τηρεί απαρέγκλιτα τη δημοσιογραφική δεοντολογία και τους ισχύοντες κανόνες περί ισότιμης και αναλογικής προβολής των θέσεων των κομμάτων και των εκπροσώπων τους, με βάση την κοινοβουλευτική τους δύναμη», υπογραμμίζουν από το Ραδιομέγαρο. 

ert 11 0

Ανακοίνωση – απάντηση εξέδωσε η ΕΡΤ στις κατηγορίες της της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη περί μεροληπτικής μεταχείρισης του κόμματος από τη δημόσια τηλεόραση: «Η ΕΡΤ τηρεί απαρέγκλιτα τη δημοσιογραφική δεοντολογία και τους ισχύοντες κανόνες περί ισότιμης και αναλογικής προβολής των θέσεων των κομμάτων και των εκπροσώπων τους, με βάση την κοινοβουλευτική τους δύναμη», υπογραμμίζουν από το Ραδιομέγαρο. 

Πιο συγκεκριμένα, σημειώνουν ότι ήδη από την Παρασκευή 21 Αυγούστου, στις ενημερωτικές – ειδησεογραφικές εκπομπές της σε όλες τις ζώνες συμμετείχαν εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, είτε διά της φυσικής τους παρουσίας στο στούντιο είτε καλούμενοι να παρέμβουν μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης, προκειμένου να προβάλουν τις θέσεις του κόμματος.

«Τόσο η συχνότητα συμμετοχής όσο και εν γένει ο χρόνος προβολής των κομμάτων και των εκπροσώπων τους αποτελούν μετρήσιμα στοιχεία, μη δεκτικά ερμηνειών και υποκειμενικής προσέγγισης. Για το λόγο αυτό και για τη διαφύλαξη της αξιοπιστίας της, η ΕΡΤ προτίθεται από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου να δημοσιοποιεί καθημερινά τα στοιχεία αυτά για την προηγούμενη ημέρα» αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση. 

ΛΑ.Ε: Οι τηλεφωνικές συνδέσεις απομονώνουν από το δημοκρατικό διάλογο

Η απάντηση της ΕΡΤ ήρθε μετά την καταγγελία του νεοσύστατου κόμματος ότι δεν εκπροσωπήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες σε τηλεοπτικό πάνελ της ΕΡΤ και υποστήριξε ότι η μεθοδολογία των τηλεφωνικών συνδέσεων απομονώνει τον εκπρόσωπό της από τον αναγκαίο δημοκρατικό διάλογο. 

«Αγωνιστήκαμε για μία ΕΡΤ δημόσια δημοκρατική πλουραλιστική και όχι για ένα ραδιοτηλεοπτικό κυβερνητικά καθοδηγούμενο μέσο» τόνιζε η σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.