Τι απαντά η Μαρινόπουλος στα περί ύπαρξης παραδικαστικού κυκλώματος

Έντονες συζητήσεις προέκυψαν έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά κατά της Μαρινόπουλος που κατέθεσε η εταιρία Αφοί Καρυπίδη στην οποία έκανε λόγο μέχρι και για ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος στην υπόθεση διάσωσης της γνωστής αλυσίδας σούπερ - μάρκετ.

587cb95f1dc524181d8b48a8

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ererportaz.gr, η πλευρά του Καρυπίδη υποστηρίζει στην μηνυτήρια αναφορά πως ενώ η συζήτηση των τριτανακοπών (επτά στο σύνολο) αναμενόταν να διεξαχθεί στις 24 Μαϊου 2017, εντούτοις μετά την αίτηση επίσπευσης που κατέθεσε μια άλλη πιστώτρια εταιρεία, η «Τerra Nostrum», ως ημορομηνία συζήτησης ορίσθηκε η 8η Μαρτίου. 

Στην μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται ότι η Τerra Nostrum δεν είχε έννομο συμφέρον. Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ασχολείται με το εμπόριο ποτών και τροφίμων και φέρεται να ανήκει στον πρώην διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Ως πρόεδρος του Δ.Σ. εμφανίζεται ο Απόστολος Σπυρόπουλος, ο οποίος φέρεται να είναι γιος του πρώην διοικητή του ΙΚΑ.

Η εταιρεία Καρυπίδης πάντως αναφέρει, «Ότι ΔΕΝ υφίσταται έννομο συμφέρον της πιστώτριας TERRA NOSTRUM διαλαμβάνεται δε ιδιαίτερη μνεία στην απόφαση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης, δηλαδή την υπ’ αριθμ. 8/16-01-2017απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όπως αυτή διορθώθηκε με την υπ΄ αριθμ. 61/10-2-2017 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία επικυρώθηκε η επίδικη συμφωνία εξυγίανσης, σύμφωνα με την οποία οι αιτούσες και οι συμβαλλόμενοι με αυτές πιστωτές συμφωνούν σε μερική διαγραφή των απαιτήσεών τους και σε επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής τους, ενώ απορρίφθηκε η κυρία παρέμβασή μας και διαγράφηκε η απαίτησή μας κατά ποσοστό 98,2%», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην μηνυτήρια αναφορά.

Στο δικόγραφο γίνεται λόγος και για την σύνθεση του δικαστηρίου, η οποία χαρακτηρίζεται ως «μη αμερόληπτη» καθώς είναι εκείνη που στις 21/9/2016 αποφάσισε την διατήρηση της προσωρινής διαταγής περί της λήψεως προληπτικών μέτρων υπέρ της αιτούσης εταιρείας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ Α.Ε., έως την 14/12/2016.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο και συγκεκριμένα το γραφείο που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση του Μαρινόπουλου, έχει παίξει ρόλο (!) προκειμένου την υπόθεση εξυγίανσης του Μαρινόπουλου να την δικάζουν πάντα συγκεκριμένοι δικαστές. Οι εκπρόσωποι του Καρυπίδη ζητούν μάλιστα την κλήση τους ενώπιον των δικαστικών Αρχών προκειμένου να αποδείξουν την βασιμότητα των ισχυρισμών τους.

Η απάντηση της Μαρινόπουλος

Όπως υποστηρίζουν πηγές προσκείμενες στη Μαρινόπουλος, η μήνυση τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο μεταφράζεται ως κίνηση δημιουργίας εντυπωσιασμού, εν όψει της αυριανής εκδίκασης των τριτανακοπών επί της δικαστικής απόφασης επικύρωσης της συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δήλωση, «η εταιρεία Αφοί Καρυπίδης δεν αποτελεί πιστωτή της Μαρινόπουλος, όπως η ίδια υποστηρίζει, αλλά στην πραγματικότητα οφειλέτη της, με τις υποχρεώσεις προς τη Μαρινόπουλος να φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ».

Αναφορικά με τις αιχμές που αφήνει η Αφοί Καρυπίδης, σχετικά με την εταιρεία Τerranostrum, η οποία – όπως υποστηρίζεται στη μηνυτήρια αναφορά – εμφανίστηκε τελευταία στιγμή αιτούμενη την όσο το δυνατόν νωρίτερα εκδίκαση των τριτανακοπών, η πλευρά Μαρινόπουλος υπογραμμίζει ότι «νομίμως και παραδεκτώς, άπασες οι τριτανακοπές προσδιορίσθηκαν όπως συζητηθούν την 8/3/2017, οι κλήσεις δε περί προσδιορισμού σε συντομότερη δικάσιμο των τριτανακοπών επεδόθησαν εντός της ταχθείσας προθεσμίας των τριών εργασίμων ημερών».

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες περί παραδικαστικού κυκλώματος και προκατειλημμένου δικαστικού σώματος, η πλευρά Μαρινόπουλου επισημαίνει ότι «όσοι έχουν παρακολουθήσει από κοντά την υπόθεση γνωρίζουν ότι η προστασία της Μαρινόπουλος και η έγκριση του τελικού σχεδίου εξυγίανσης πήρε το πράσινο φως από 6 διαφορετικές συνθέσεις του δικαστηρίου». Παράλληλα, αναφέρεται ότι στις 21/9 (σ.σ η δικάσιμος ημερομηνία της αίτηση εξυγίανσης και προληπτικών μέτρων της Μαρινόπουλος και των λοιπών εταιρειών) δεν είχε παραστεί καν η Καρυπίδης στο δικαστήριο.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…