Newsroom

Newsroom

Τι αναφέρει το πόρισμα της ΡΑΣ για τον σταθμάρχη – Νέο χτύπημα στο κυβερνητικό αφήγημα

Αναλυτικά τα συμπεράσματα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων

5820726

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων εξέδωσε πόρισμα για την τραγωδία στα Τέμπη, καταλήγοντας στο συμπέρασμα περί ελλιπούς και ανεπαρκούς εκπαίδευσης του σταθμάρχη Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων με τα έως σήμερα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, διαβλέπει ισχυρές ενδείξεις ότι ο θεωρητικός και πρακτικός κύκλος εκπαίδευσης που παρείχε ο Διαχειριστής της Σιδηροδρομικής Υποδομής (ΟΣΕ) σε προσωπικό του ΟΣΕ που επιτελεί κρίσιμα καθήκοντα (σταθμάρχες – κλειδούχους) υπήρξε ελλιπής και ως εκ τούτου ανεπαρκής.

H Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων με σειρά ελέγχων διερεύνησε τον κύκλο της εκπαίδευσης του Προσωπικού Κλάδου Κυκλοφορίας στον οποίο συμμετείχε ο σταθμάρχης που εμπλέκεται στο δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2022 και διαπίστωσε ότι δεν τεκμηριώνεται η σωστή και ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των εκπαιδευόμενων του συγκεκριμένου κύκλου μαθητείας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις που καταγράφονται στον Οδηγό Σπουδών».

Σημειώνεται πως την πόρτα του εφέτη ανακριτή Λάρισας πέρασαν πριν λίγη ώρα οι δύο από τους τρεις κατηγορουμένους για το δυστύχημα στα Τέμπη, οι δύο σταθμάρχες, ενώ αναμένεται να απολογηθεί και τρίτος κατηγορούμενος, επιθεωρητής, που -μέχρι στιγμής- εμπλέκεται στην υπόθεση.

Οι δύο σταθμάρχες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή 24 Μαρτίου οπότε αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή για το τι ακριβώς συνέβη το βράδυ του δυστυχήματος.

Στόχος του εφέτη ανακριτή είναι να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται οι δικαστικές Αρχές για τα αίτια και τις ευθύνες που οδήγησαν στην τραγωδία.

Σημειώνεται πως ο ανακριτής έχει στα χέρια του μία ογκώδη δικογραφία, την οποία μελετά, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για μία υπόθεση πολύπλοκη και με πολλές παραμέτρους, τόσο για τα αίτια του δυστυχήματος όσο και για την εμπλοκή προσώπων.

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…