Newsroom

Newsroom

Τι άλλο έγινε στις 25 Δεκεμβρίου;

Ειδικό αφιέρωμα σε σημαντικά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας που έλαβαν χώρα ανήμερα των Χριστουγέννων φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το περιοδικό…

25dec

Ειδικό αφιέρωμα σε σημαντικά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας που έλαβαν χώρα ανήμερα των Χριστουγέννων φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το περιοδικό TIME. Πάμε να τα δούμε:

1.    Η ανακωχή των Χριστουγέννων.
Στις 25 Δεκεμβρίου 1914, τα γερμανικά και τα βρετανικά στρατεύματα που πολεμούσαν στα πεδία της μάχης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου λέγεται ότι συμφώνησαν παύση πυρός και προχώρησαν σε ανταλλαγές ευχών και δώρων.
2.    Βασιλιάς για μία ημέρα (των Χριστουγέννων)
Τα Χριστούγεννα του 1066 ο Γάλλος κατακτητής της Βρετανίας Γουιλιάμ ο Κατακτητής στέφθηκε βασιλιάς της Αγγλίας μετά τη νίκη του στη μάχη του Χάστινγκς
3.    Η διάσχιση του ποταμού Ντελαγουέρ
25 Δεκεμβρίου 1776 ο στρατηγός Τζορτζ Ουάσινγκτον διασχίζει με το στρατό του τον ποταμό Ντελαγουέρ για να επιτεθεί στους Βρετανούς που βρίσκονταν στο Τρέντον του Νιου Τζέρσι.
4.    Προεδρική χάρη
Λίγο μετά τον αιματηρό Αμερικανικό εμφύλιο, τα Χριστούγεννα του 1868 ο πρόεδρος Άντριου Τζόνσον δίνει χάρη άνευ όρων στους στρατιώτες που είχαν πολεμήσει στο πλευρό των Νοτίων.
5.    Στέψη του μακροβιότερου στο θρόνο Ιάπωνα βασιλιά 
Στις 25 Δεκεμβρίου 1926 στέφθηκε αυτοκράτορας της Ιαπωνίας ο Χιροχίτο κι έμεινε στο θρόνο του για 63 ολόκληρα χρόνια κατά τα οποία η ιαπωνική κοινωνία άλλαξε για πάντα.
6.    Ζωντανή μετάδοση του Apollo 8 
Ανήμερα Χριστουγέννων του 1968 οι τηλεθεατές στο δυτικό κόσμο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά το ταξίδι της αμερικάνικης αποστολής γύρω από το φεγγάρι.
7.    Ένας θρύλος του σινεμά έφυγε
Στις 25 Δεκεμβρίου 1977 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Τσάρλι Τσάπλιν, ο άνθρωπος-σύμβολο του βουβού κινηματογράφου.
8.    Εκτέλεση των Τσαουσέσκου
Ήταν Χριστούγεννα του 1989 όταν εκτελέσθηκαν στο Βουκουρέστι ο κομμουνιστής ηγέτης Νικόλαε Τσαουσέσκου κι η σύζυγός του Έλενα.
9.    Παραίτηση του Γκορμπατσόφ
Δυο χρόνια αργότερα, εν έτει 1991, ο τελευταίος σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ανακοινώνει την παραίτησή του που σηματοδότησε το τέλος της ΕΣΣΔ.
10.    25 Δεκεμβρίου του 1990 έγινε η πρώτη πετυχημένη δοκιμή του συστήματος που έφτασε να είναι το World Wide Web (www). Όπως σημειώνεται και στο αφιέρωμα του TIME, χωρίς αυτή την εξέλιξη δε θα διαβάζαμε τώρα αυτές τις γραμμές…

Δείτε το αφιέρωμα του TIME με το σχετικό φωτογραφικό υλικό πατώντας εδώ.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…