Τι αλλάζει στις ανακοινώσεις κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ

Θα ανακοινώνεται καθημερινά ο συνολικός αριθμός επαναλοιμώξεων, καθώς και η κατανομή τους στον χρόνο

NewsRoom 06/04/2022 | 10:18

Αλλαγές στην ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του κορονοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, με κύριο χαρακτηριστικό την πρόσθεση και των επαναλοιμώξεων.

Ειδικότερα, η έκθεση θα κοινοποιείται νωρίτερα (έως τις 3.30 το μεσημέρι) και θα αφορά στα δεδομένα που καταγράφονται στην ΗΔΙΚΑ έως και τις 9 το πρωί. Αυτό το γεγονός δεν θα επιφέρει αλλαγή στο σύστημα δήλωσης, αφού ο αριθμός των νέων καταγεγραμμένων κρουσμάτων που θα ανακοινώνονται θα αφορά και πάλι το τελευταίο 24ωρο, όπως συνέβαινε έως τώρα. Θα προστεθεί στην ημερήσια έκθεση η πληροφορία που αφορά στις επαναλοιμώξεις από τον ιό.

Κατά συνέπεια, εκτός από τα δεδομένα που παρουσιάζονται έως τώρα σε ημερήσια βάση και αφορούν στα άτομα που μολύνθηκαν από τον ιό SARS-CoV-2, θα δίνεται πλέον και ο συνολικός αριθμός δηλωθεισών επαναλοιμώξεων, καθώς και η κατανομή τους στον χρόνο, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Τέλος, ο ΕΟΔΥ προαναγγέλλει ότι θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του οργανισμού έκθεση με τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα που αφορούν στο σύνολο των επαναλοιμώξεων που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας έως και τις 3 Απριλίου 2022.