Newsroom

Newsroom

Τι ακριβώς είπε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός για το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Θόρυβο προκάλεσε στο διαδίκτυο η απάντηση του υπουργού υγείας Ανδρέα Ξανθού σε ερώτηση του βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράστασης Κώστα Μπαργιώτα

592559bc1dc52444038b45da

Ο βουλευτής με την ερώτηση του ανέδειξε το πρωί της Παρασκευής 19 Μαϊου στη Βουλή το θέμα του αντιεμβολιαστικού κινήματος, το όποιο φαίνεται να προσλαμβάνει πλέον διαστάσεις και στη χώρα μας.

Ο υπουργός υγείας μίλησε καταρχήν για μια σκέψη του υπουργείου υγείας η οποία έχει σκοπό να αποτρέψει και όχι να τιμωρήσει τους γονείς που δεν θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους .Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Ξανθός ανάφερε ότι «υπάρχει μια σκέψη να είναι υποχρεωτικό ο γονιός που αρνείται να εμβολιαστεί το παιδί του να υπογράφει ένα έντυπο το οποίο θα καταχωρείται στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού και άρα, στον ηλεκτρονικό φάκελο»

Οι πληροφορίες του Koutipandoras.gr αναφέρουν ότι αυτό που ανέφερε ο υπουργός υγείας καταρχήν αποτελεί μόνο μια σκέψη ενώ όσον αφορά την ουσία της κίνησης αυτής έχει ξεκάθαρα αποτρεπτικό χαρακτήρα προς τους γονείς οι οποίοι θα κληθούν να έχουν μια δεύτερη σκέψη σχετικά με την αντιεμβολιαστική τους τάση

Ιταλία: Υποχρεωτικά τα εμβόλια για τα παιδιά που εγγράφονται σε παιδικούς σταθμούς

Με απόφαση της κυβέρνησης του Πάολο Τζεντιλόνι, από την επόμενη σχολική χρονιά θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών που εγγράφονται και παρακολουθούν τα μαθήματα σε τάξεις παιδικών σταθμών και σε Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια της χώρας.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι με τον τρόπο αυτό προφυλάσσονται και τα παιδιά εκείνα που πάσχουν από χρόνια προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος και τα οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες αν τους μεταδοθεί μια από τις ασθένειες αυτές. Η δε υπουργός υγείας της Ιταλίας Μπεατρίτσε Λορεντσίν υπογραμμίζει πως ακριβώς με τα βασικής σημασίας αυτά εμβόλια ξεκινά η πραγματική φροντίδα για την δημόσια υγεία.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σειρά διαφωνιών και δημοσίων συζητήσεων σχετικά με το αν τα εμβόλια θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά δια νόμου και με το που αρχίζει και που τελειώνει η ελευθερία των γονέων εκείνων οι οποίοι δεν θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Η κυβέρνηση Τζεντιλόνι αποφάσισε τελικά να επιστρέψει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών έπειτα από την δημοσιοποίηση στοιχείων που δείχνουν ότι την τελευταία περίοδο έχουν αυξηθεί στην Ιταλία τα κρούσματα ιλαράς.

Τουρκία: Η αντιπολίτευση καλεί σε κινητοποιήσεις – «Σε κάθε πόλη θα έχουμε τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην ιστορία»

AP25084728361476

Τουρκία: Η αντιπολίτευση καλεί σε κινητοποιήσεις – «Σε κάθε πόλη θα έχουμε τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην ιστορία»

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ετοιμάζεται να οργανώσει ογκώδη κινητοποίηση στην Κωνσταντινούπολη μεθαύριο Σάββατο

Μένιος Φουρθιώτης: Ζήτησε αναβολή στη δίκη επικαλούμενος «απροσδιόριστο ιό» και την ίδια ώρα έκανε εκπομπή στο TikTok

EK Menios

Μένιος Φουρθιώτης: Ζήτησε αναβολή στη δίκη επικαλούμενος «απροσδιόριστο ιό» και την ίδια ώρα έκανε εκπομπή στο TikTok

Το ζήτημα εγείρει ερωτήματα διότι από πλευράς της η έδρα φαίνεται να συστρατεύθηκε με το…

Βόλος: Έπιασε τον ανήλικο γιό του να καπνίζει, απείλησε να τον χτυπήσει και τον κατήγγειλε η σύζυγός του

cigarette 348858 1280

Βόλος: Έπιασε τον ανήλικο γιό του να καπνίζει, απείλησε να τον χτυπήσει και τον κατήγγειλε η σύζυγός του

Ο 43χρονος πατέρας ότι ο ανήλικος γιος του κάπνιζε και αντέδρασε με φωνές, απειλώντας ότι «θα…

Σοβαρό τροχαίο στην Ποσειδώνος: Κοπέλα εκτινάχθηκε από αυτοκίνητο μετά από πρόσκρουση σε κολώνα

CropImage 19

Σοβαρό τροχαίο στην Ποσειδώνος: Κοπέλα εκτινάχθηκε από αυτοκίνητο μετά από πρόσκρουση σε κολώνα

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που και ο κινητήρας του αυτοκινήτου βγήκε έξω από αυτό

Παγκόσμια κατακραυγή για τους δασμούς του Τραμπ στα αυτοκίνητα: «Δεν μπορούμε να μην κάνουμε τίποτα»

car 718781 1280

Παγκόσμια κατακραυγή για τους δασμούς του Τραμπ στα αυτοκίνητα: «Δεν μπορούμε να μην κάνουμε τίποτα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επιβάλει δασμούς 25% σε όλα τα αυτοκίνητα που δεν κατασκευάζονται στις…