Τι ακριβώς γουστάρετε σε αυτόν τον τύπο;

Ότι δε μασάει τα λόγια του κι ας μην εκτοξεύει λόγια αλλά βατράχια και χυδαιότητες;

Έλλη Πράντζου 19/05/2020 | 18:37

Στην αρχή φοβήθηκα πως αν γράψω κάτι σχετικό θα πέσω στο επίπεδό του. Γιατί τέτοια ανθρωπόμορφα πλάσματα που έχουν μάθει στη ζωή τους μόνο τι θα πει να ξερνάς οχετούς επειδή μπορείς, δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιμετωπιστούν άμεσα χωρίς να νιώσει ότι τουλάχιστον λερώνεται όποιος προσπαθεί να τα πολεμήσει. Μετά σκέφτηκα ότι δε θα ήθελα να γίνω κι εγώ μια ακόμη αφορμή προβολής της βοθρίλας αυτοπροσώπως, αρκετά λύματα έχουν εξαπλωθεί στο περιβάλλον εξαιτίας μας, πολλά εκ των οποίων δε μολύνουν μόνο οργανισμούς αλλά και μυαλά. Στο τέλος όμως με έπνιξε ένα απερίγραπτο σοκαρισμένο ερωτηματικό γεμάτο οργή, αγανάκτηση κι απελπισία.

Δε σοκαρίστηκα προφανώς επειδή δεν περίμενα όσα άκουσα κι είδα από έναν μαφιόζο. Δε σοκαρίστηκα επειδή είναι ο μόνος μαφιόζος. Δε σοκαρίστηκα επειδή ο μαφιόζος αυτός είναι σε θέση εκλεγμένου δημάρχου. Πόσοι μαφιόζοι μας κυβερνούν εξάλλου αυτοί τη στιγμή κάτω από τη σκέπη του δημοκρατικού πολιτεύματος; Για να είμαι ειλικρινής απλώς σοκαρίστηκα χωρίς να οφείλεται αυτό σε κάποιας μορφής έκπληξη, μόνο και μόνο επειδή είναι μάλλον στη φύση μου να σοκάρομαι ακόμη με όλα τα παραπάνω κι ας τα περιμένω, κι ας τα βλέπω καθημερινά, κι ας τα βιώνω, κι ας μην ξέρω από που ν’ αρχίσω κάθε φορά που τα συναντάω μπροστά μου με όποια μορφή.

Θερμή παράκληση κάποιος από εκείνους που ψήφισαν και συνεχίζουν να ψηφίζουν αυτόν τον ανεκδιήγητο άνθρωπο όπως κι άλλους τέτοιου είδους ανεκδιήγητους ανθρώπους να μου εξηγήσουν τι υπάρχει μέσα στο κεφάλι τους, τι σκέψεις ταλανίζουν τα μυαλά τους, πώς περνάνε τις μέρες τους, τι προσδοκίες έχουν από την ίδια τη ζωή, τι ακριβώς καλύπτει μέσα τους η νοοτροπία του κουραδόμαγκα που έχει μάθει να φέρεται όπως γουστάρει μόνο και μόνο επειδή η θέση στην οποία βρίσκεται –ό,τι κι αν αυτό σημαίνει- του δίνει αυτή τη δυνατότητα! Είναι μαζοχιστές; Είναι σαδιστές; Μήπως και τα δυο; Τον ζηλεύουν και θα ήθελαν να είναι στη θέση του; Έχουν επωφεληθεί προσωπικά από τον ίδιο; Συμφωνούν μαζί του κι αισθάνονται ότι τους εκπροσωπεί επάξια; Αρέσκονται με οποιονδήποτε τρόπο στο να βάζουν νταβάδες πάνω από τα κεφάλια τους θεωρώντας μαγκιά την ασυδοσία, τη θρασυδειλία, τη μαφιόζικη νοοτροπία, την ασέβεια, τη χοντροκοπιά κι όλα όσα αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά του είδους, τη λίστα των οποίων αποφεύγω με δυσκολία να συνεχίσω ώστε να μην ξεφύγω από τις προσωπικές μου αρχές;

Με όλη τη δύναμη της ψυχής μου ωστόσο ρωτάω ειλικρινέστατα: επιτέλους, είστε με τα καλά σας;! Για πολλοστή φορά θα πω ότι δεν είμαι δημοκράτισσα κι αυτό γιατί θεωρώ ότι αυτή η δημοκρατία όπως τη βιώνουμε δεν είναι ένα όντως δίκαιο πολίτευμα. Ίσως μοιάζει να είναι το πιο δίκαιο από όσα ως τώρα έχουμε εφαρμόσει, όμως οι αιώνες περνούν απαιτώντας από εμάς εξέλιξη μέσα από την εμπειρία και τη γνώση που μας έχουν προσφέρει. Ωστόσο τη σέβομαι στο βαθμό που κι εκείνη σέβεται εμένα και κάθε άνθρωπο εκεί έξω. Για πείτε μου, λοιπόν, ο Μπέος είναι μια από τις αποδείξεις της δημοκρατίας σας; Είναι ένα από τα πρόσωπά της; Πρέπει να τον σεβαστώ τόσο αυτόν όσο κι εκείνους που μου τον φόρτωσαν άμεσα ή έμμεσα αφού δεν είναι ο μόνος του είδους του; Πρέπει να στηρίξω τη δυσωδία που μας σβερκώθηκε καταπίνοντας αμάσητα όσα παράσιτα αλωνίζουν με τις ευχές των δημοκρατών ψηφοφόρων τους; Να φοβηθώ τα μέσα που διαθέτουν, τις απειλές που εξαπολύουν από θέση πλασματικής ισχύος, να φοβηθώ όσα αντιπροσωπεύουν; Να τους δεχτώ αμίλητη αποδεχόμενη μαζί με αυτούς και μια ολόκληρη πραγματικότητα που βρομοκοπάει από όπου κι αν την αγγίξεις;

Για πείτε μου ρε μάγκες, για να μιλήσω κι εγώ σαν απλό λαϊκό παιδί της πιάτσας που δε μασάει τα λόγια του και του τρέχει η μαγκιά κλανιά από τα μπατζάκια, τι ακριβώς γουστάρετε σε αυτόν τον τύπο; Ότι δε μασάει τα λόγια του κι ας μην εκτοξεύει λόγια αλλά βατράχια και χυδαιότητες; Ότι δε φοβάται τίποτε και κανέναν κι ας μη σας πηγαίνει το μυαλό στο ότι δεν έχει λόγο να φοβάται γιατί δεν του έδωσε ποτέ κανείς και πως αν είχε θα του κοβόταν η μαγκιά και θα του έμενε αμανάτι η κλανιά; Ότι σας πουλάει και σας αγοράζει κι εσείς τον γλείφετε όπως κάνετε με κάθε λαμόγιο της όποιας εξουσίας εδώ και χρόνια; Ότι στολίζει την πόλη με λαμπάκια κι άλλα φανταχτερά μπλινγκ μπλινγκ για να σας θαμπώνει αφού όπως φαίνεται τα μυαλά σας φτάνουν ως εκεί που μπορούν να δουν τα μάτια σας; Ότι δε σέβεται τίποτε και κανέναν; Ότι μέσα σε όλα όσα έχει κάνει ήταν και το να γίνει πρόεδρος της ομάδας σας αφού ο κόσμος να καίγεται η μπάλα πάνω από όλα; Τι σας έκανε τέλος πάντων να τον ψηφίσετε, ποια είναι τα κριτήριά σας;

Μήπως δε σας αρέσει ο τρόπος μου; Μήπως σας προσβάλλω; Μήπως σας υποτιμώ; Μήπως έπεσα τελικά στο επίπεδό του; Ποιος άραγε ζήτησε τη γνώμη μου, θα σκεφτείτε. Και ποιος με έχρισε κριτή; Η απάντηση είναι απλή. Ίσως κανένας ίσως και πάρα πολλοί εκεί έξω που νιώθουν όπως νιώθω. Από την άλλη σε τέτοιες περιπτώσεις δε χρειάζεται απαραιτήτως να έρθει κάποιος να ζητήσει τη γνώμη σου. Όταν θίγονται αξιοπρέπειες και ζωές κι όταν βλέπεις ότι κυβερνάει η ασχημοσύνη σε όλη της τη μικροπρέπεια οφείλεις να αποτελέσεις αντίλογο για όσους ακόμη παλεύουν.

Επιπλέον έχετε ποτέ σκεφτεί μήπως προσβάλλετε κι εσείς εμένα ως νοήμονα άνθρωπο εκλέγοντας τύπους σαν τον εν λόγω; Μήπως υποτιμάτε κι εσείς εμένα τόσο πρακτικά όσο και πνευματικά με την εγκληματική απαιδευσία σας; Μήπως να ξεκινήσετε να βλέπετε πέρα από τη μύτη σας γιατί παίρνετε κι άλλους στον λαιμό σας μια ζωή με διάφορους τρόπους; Αν αυτός ο τύπος δεν ήταν σε αυτή τη θέση δε θα έπρεπε να μας επηρεάζει στο ελάχιστο. Όμως αυτός ο τύπος είναι σε αυτή τη θέση και μας επηρεάζει πολύ. Και κάποιοι τον βάλανε εκεί. Όπως κι άλλους τύπους σε άλλες θέσεις που μας επηρεάζουν ακόμη πιο πολύ. Ε, λοιπόν, βάζετε που βάζετε ραγιάδες στα κεφάλια μας τουλάχιστον όχι κι έτσι ρε παιδιά. Μη στηρίζετε πια τόσο απροκάλυπτες φάρες τέτοιου είδους, υπάρχει κι ένα όριο.

Όποιος βλέποντας αυτό το βίντεο ένιωσε ταύτιση σε οποιοδήποτε σημείο για μένα είναι ένας ακόμη λόγος απελπισίας κι ένα ακόμη κίνητρο για αγώνα. Τώρα βέβαια θα μου πεις απελπισία κι αγώνας πάνε μαζί; Κι όμως...καμιά φορά όσο οξύμωρος κι αν είναι ο συνδυασμός τους το ένα φέρνει το άλλο τελικά.