Τι άφησε πίσω η Χρυσή Αυγή; Όσοι την εξέθρεψαν δεν είναι αθώοι και θα εμφανιστούν στην πρώτη ευκαιρία

Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό» Μπέρτολτ Μπρεχτ

Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Οι Δημοκρατίες δεν αυτοχειριάζονται. Ειδική η Γ’ Ελληνική  Δημοκρατία παρά είναι  νεαρή για να επιτρέψει να ασελγούν για πολύ ακόμη σε βάρος της ο Μιχαλολιάκος, ο Λαγός, ο Κασιδιάρης, ο Παππάς, ο Παναγιώταρος, ο Μίχος και το κακό συναπάντημα.

Η Χρυσή Αυγή τέλειωσε. Αλλά άφησε κάτι πίσω της. Το  πρώτο είναι η αηδιαστική ανάμνηση των αποκρουστικών στελεχών της και φρικτή για την εγκληματικοί δράση  και την κτηνώδη παρουσία  της

Το δεύτερο είναι η βδελυρή παρουσία της στη Βουλή. Η μόλυνση των εδράνων του ναού της Δημοκρατίας από υβριστές της, χυδαιολόγους και σκωληκοειδείς μεταμορφώσεις του υποκόσμου και της υποκουλτούρας σε «πολιτικούς».

Αλλά το φαινόμενο εκτροφής του νεοναζισμού στην Ελλάδα δεν άρχισε και τελείωσε στους οργανωμένους χρυσαυγίτες με τις σβάστικες. Αυτοί ήταν η  ορατή πλευρά του φαινομένου.

 Μετά την καταδίκη στην κοινωνία, αλλά και το πολιτικό σύστημα  υπάρχουν υπολείμματα από την  εγκληματική  οργάνωση που δρούσε ντυμένη ως πολιτικό κόμμα  -και ας μην κάνουν κάποιοι ότι δεν το ξέρουν.

Η ΧΑ άφησε πίσω της -τουλάχιστον -μισό εκατομμύριο χέρια που σε  έξι εκλογικές αναμετρήσεις πήραν το πακέτο των ψηφοδελτίων στο παραβάν  και διάλεξαν να ρίξουν στην κάλπη αυτό με τον αγκυλωτό σταυρό.

Χρυσή Αυγή δεν ήταν μόνο οι μερικές εκατοντάδες, ή έστω μερικές χιλιάδες που εμφανίζονταν στις εκδηλώσεις της και μετείχαν στα «τάγματα» με τις μαύρες μπλούζες. 

Ήταν και οι εκατοντάδες χιλιάδες που την ψήφισαν. Ακόμη και στην τελευταία εκλογή που δεν έφτασαν για να την κρατήσουν τη Βουλή ήταν 165.620 – ποσοστό 2,93% . Κι ένα μήνα νωρίτερα στις Ευρωεκλογές  275.734 και ποσοστό 4,87%.

Ήξεραν τι έκαναν. Αν υποθέσουμε ότι την πρώτη φορά δεν είχαν την εικόνα των υπανθρώπων που σκορπούσαν το μίσος- και ψήφισαν τυφλά από οργή- όταν μπήκαν στη Βουλή τους είδαν κατά πρόσωπο. Και τούς ξαναψήφισαν.

Πού βρίσκονται σήμερα αυτοί που νομιμοποίησαν κοινοβουλευτικά τον Μιχαλολιάκο και τη συμμορία του; Εκτός από όσοι τους έδωσαν την ψήφο τους ως το τέλος τι ψήφισαν οι υπόλοιποι; Και τι θα ξαναψηφίσουν;

Πού βρίσκονται  κρυμμένοι- καθώς ούτε το 1%  των ψηφοφόρων του τέρατος δεν το δήλωναν; Δεν έβγαιναν το φως. Απλώς αιμοδοτούσαν ό,τι  πιο σιχαμερό -και αισθητικά- εμφανίσθηκε μεταπολιτευτικά στο δημόσιο βίο.

Υπάρχουν και άλλα υπόλοιπα της μαύρης περιόδου που ανέδειξε το νεοναζιστικό μόρφωμα σε κοινοβουλευτική δύναμη.

Κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, δημοσιογράφοι έπαθαν «πλουραλισμό» και ενώ στην κάλπη οι Χρυσαυγίτες είχαν μόνο 0,6 % απήχηση, τους έδιναν λόγο για να εμφανίζονται ως «αντισυστημική» δύναμη και «εθναμύντορες».

 Υπάρχουν πάντα ΜΜΕ που διακινούν όπως και οι Χρυσαυγίτες   αντικοινοβουλευτισμό και ακροδεξιό  αντιευρωπαϊσμό.

Υπάρχουν πολιτικοί που είχαν επαφές μαζί τους και τους προετοίμαζαν ως κοινοβουλευτική εφεδρεία. Μιντιάρχες που τους έδιναν χώρο και χρόνο -και έκαναν ποπ φίρμες τους κοντοκουρεμένους τραμπούκους της οργάνωσης. Οικονομικοί παράγοντες που τη χρηματοδοτούσαν.

Υπήρχαν στη Βουλή και υπάρχουν ακόμη κάποιοι –ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, που επικύρωσε τον καιροσκοπισμό του Σαμαρά να σπάσει την γραμμή Καραμανλή « η ΝΔ δεν συμπράττει με τα άκρα», ας ψάξει ΚΑΙ στην κοινοβουλευτική ομάδα του-  που ασπάζονται με τις αποψεις τους ακρότητες από το ιδεολογικό οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής.

Υπάρχουν εν ενεργεία πολιτικοί που αντιγράφουν τις συμπεριφορές και την μισαλλόδοξη  φρασεολογία της. Υιοθετούν την ίδια εμφυλιοπολεμική επιχειρηματολογία κατά της Αριστεράς. Βρέθηκαν στα ίδια συλλαλητήρια  για «τη Μακεδονία μας που είναι μια  και είναι ελληνική» και απειλούσαν τους ίδιους «προδότες».

Στην κοινωνία, στη διπλανή πόρτα, υπάρχουν άνθρωποι που καταδίωκαν- και συνεχίζουν – με το ίδιο μένος της Χρυσής Αυγής- τους «λαθρό» και ένιωσαν την ιδια ικανοποίηση  για τις κλωτσιές που σκότωσαν τον Ζακ Κωστόπουλο. Και πολιτικοί που τους καλύπτουν με τον δημόσιο λόγο τους.

Και ακόμη υπάρχουν οι -ελάχιστοι- άνθρωποι του θεάματος που  υποστήριξαν ανερυθρίαστα το έκτρωμα.

Αυτός ο υπόγειος και σκοτεινός κόσμος  είναι συνένοχος. Δεν είχαν μόνο  ανοχή, είχαν συνενοχή: ψηφοφόροι, υποστηρικτές, χρηματοδότες, αβανταδόροι, ιδεολογικοί συγγενείς. 

Κυκλοφορούν ανάμεσά μας, έτοιμοι να δώσουν αέρα στα πανιά της επομένης  Χρυσής Αυγής, ιδίως αν έχει περισσότερο «πιασάρικη» εκπροσώπηση- και οι συνειρμοί είναι προφανείς.  Κάποιοι με την πολιτική, με το ύφος της δημόσιας παρουσίας τους και με τον λόγο τους στρώνουν το δρόμο. Να έχουμε το νου μας.

Πηγή: Anoixtoparathyro.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

ose treno

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

Το τρένο με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομακου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…