Αν θυμηθείς το όνειρο μου: Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Μαργαρίτα Ζορμπαλά μας καλωσορίζουν στη σκηνή του ιστορικού χώρου του Φιλολογικού συλλόγου Παρνασσός για τέσσερα μοναδικά ρεσιτάλ αφιερωμένα στο έργο του οικουμενικού Μίκη Θεοδωράκη.

theodoraki mitsias zormpala 940x549 1

Στενοί συνεργάτες και οι δύο, επί σειρά ετών, με τον δημιουργό, συναντιούνται ξανά μετά από χρόνια, για να τιμήσουν τον Συνθέτη-μαχητή -μουσικό, την πολυτάλαντη αυτή προσωπικότητα που σφράγισε τον αιώνα. Τον άνθρωπο που αφιερώθηκε στη μουσική και στην ποίηση και που μέσα από τα τραγούδια του, οι Έλληνες αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης γνώρισαν τους μεγάλους μας ποιητές, Ρίτσο, Ελύτη, Αναγνωστάκη, Λειβαδίτη κ.α.

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, με έναν ανεκτίμητο θησαυρό ο καθένας τους, με πολλούς κύκλους τραγουδιών του που ερμήνευσαν πρώτοι στη δισκογραφία, αλλά και με πολλές συνεργασίες τους στις συναυλίες του Μίκη Θεοδωράκη σε όλο τον κόσμο, θα μας ταξιδέψουν στο μουσικό του σύμπαν με τη δική του αισθητική, έτσι όπως την διδάχτηκαν από τον ίδιο.

Από τις μπαλάντες σε ποίηση Μανώλη Αναγνωστάκη, με τις οποίες ξεκίνησε την μουσική της διαδρομή, η Μαργαρίτα όταν τις ερμήνευσε στα 17 της χρόνια, στα λαϊκά του Μίκη που ο συνθέτης εμπιστεύθηκε στον Μανώλη Μητσιά και από το Μεθυσμένο κορίτσι στην Πολιτεία Γ. Ο κατάλογος είναι μακρύς και συναρπαστικός, γιατί το έργο του Μίκη συνδυάζει την περίτεχνη σύνθεση με την λαϊκή τέχνη, η μουσική του βρίσκεται σε διαρκή αναφορά με την ελληνική γλώσσα, την παράδοση την ιστορία και την ποίηση.

Στη συνάντηση αυτή, οι δύο καλλιτέχνες αναπολούν, νοσταλγούν συγκινούνται, αφηγούνται στιγμές που έζησαν δίπλα του και οι δύο επί σκηνής, μοιράζονται τα τραγούδια και τις εμπειρίες τους από αυτή την διαδρομή, κινητοποιούν τη συλλογική μνήμη και μας προσκαλούν να συμπορευτούμε με μια βαθιά υπόκλιση στον συμπαντικό αυτόν Έλληνα.

Τον Μανώλη Μητσιά και την Μαργαρίτα Ζορμπαλά συνοδεύουν οι μουσικοί Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις, Ηρακλής Ζάκκας στο μπουζούκι και στο μαντολίνο και Τίνα Ντουφεξιάδου στο τσέλο. Υπεύθυνος ηχοληψίας ο Δημήτρης Μπουρμπούλης.

INFO: 

Από 1/04

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

Παρασκευή & Σάββατο 20.30

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…