Θύμα του κορονοϊού ο Πατριάρχης των Σέρβων – Σταθερή η κατάσταση του Ιερώνυμου

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών από επιπλοκές του κορονοϊού

4568356

Ο Πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος εκοιμήθη, σε ηλικία 90 ετών, από επιπλοκές του κορονοϊού. Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC) είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό στις 4 Νοεμβρίου και εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομεία του Βελιγραδίου με ήπια συμπτώματα.

Μέχρι προχθές τα επίσημα ανακοινωθέντα ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, χωρίς σοβαρές επιπλοκές. Εχθές ωστόσο η υγεία του Πατριάρχη Ειρηναίου παρουσίασε επιδείνωση και διασωληνώθηκε. Στην θεραπεία του Πατριάρχη των Σέρβων συμμετείχαν και γιατροί από τη Ρωσία που έφτασαν στη Σερβία γι’ αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης Ειρηνάιος χοροστάτησε στις 30 Οκτωβρίου στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιου, ο οποίος επίσης απεβίωσε από επιπλοκές του κορονοϊού.

Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Ιερώνυμου

Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο οποίος νοσηλεύεται, από χθες, σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» με διάγνωση covid-19.

Όπως αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν, έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις και ακολουθείται η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…