Θύελλα αντιδράσεων στο twitter για την ομολογία Μητσοτάκη περί δίωξης Βαξεβάνη

Από το βήμα της βουλής ο Μητσοτάκης παραβίασε το τεκμήριο αθωότητας όλων των διωκόμενων δημοσιογράφων που ερευνούν το σκάνδαλο της Novartis  αποκαλώντας τους «υπόκοσμο»-Σάλος στα social media για την κυνική ομολογία... που δείχνει πολιτική δίωξη! 

NewsRoom 30/01/2022 | 21:37

Σε ευθεία ομολογία προχώρησε ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του πριν από την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής, καθώς  έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Novartis. Ο ίδιος ομολόγησε αυτό που ακόμα τα και τα διεθνή ΜΜΕ και οι ξένες δημοσιογραφικές ενώσεις είχαν αποκαλύψει ότι για τις διώξεις των δημοσιογράφων που ερευνούσαν την υπόθεση (Κώστα Βαξεβάνη-Γιάννας Παπαδάκου) ευθύνεται η κυβέρνηση, καθώς την χαρακτήρισαν πολιτική δίωξη. Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε  με κυνικότητα:  «Πρόκειται για την πιο άθλια σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο και οι πρωταγωνιστές της βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Ένας στο ειδικό δικαστήριο και οι άλλοι κατηγορούμενοι ύποπτοι, όχι για την άποψή τους, αλλά γιατί δημοσίευσαν ψεύτικα στοιχεία για να στήσουν ψεύτικες κατηγορίες. Αυτό δε λέγεται δημοσιογραφία αυτό λέγεται συμμορία, δεν λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθεροδολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά», τόνισε και εν συνεχεία ζήτησε από τον κ. Τσίπρα μία συγγνώμη για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που στοχοποιήθηκαν. ψέματα για τη Novartis και δεν πρόκειται για ελευθεροτυπία αλλά για ελευθεροδολοφονία και συμμορίτες. 

Την τοποθέτηση-ομολογία-του Πρωθυπουργού για τις διώξεις και τον τρόπο με τον οποίο  παραβίασε το τεκμήριο αθωότητας όλων των διωκόμενων δημοσιογράφων αποκαλώντας τους «υπόκοσμο», πυροδότησε νέες αντιδράσεις στο twitter