Θρήνος στην Ταϊλάνδη, στον παιδικό σταθμό καταφτάνουν οι σοροί των παιδιών

Seksan Sriraj, 28 ετών: «Η γυναίκα μου και το παιδί μου έχουν πάει σε ένα ήσυχο μέρος. Είμαι ζωντανός και θα πρέπει να ζήσω. Αν δεν μπορώ να συνεχίσω, η γυναίκα μου και το παιδί μου θα ανησυχούν για μένα και δεν θα ξαναγεννηθούν στην επόμενη ζωή».

T3

Σε μαζικό πένθος έχει βυθιστεί η κοινωνία της Ταϊλάνδης μετά το χθεσινό μακελειό σε παιδικό σταθμό με θύματα τουλάχιστον 24 μικρά παιδιά, απ’ το σύνολο των 38 νεκρών.

Τα μικρά φέρετρα έφταναν στη διάρκεια της νύκτας στο νεκροτομείο νοσοκομείου στη βόρεια Ταϊλάνδη, όπου ο βασιλιάς Μάχα Βατζιραλονγκόρν αναμένεται να μεταβεί σήμερα, μία ημέρα μετά το μακελειό στη διάρκεια του οποίου έχασαν τη ζωή τους 37 άνθρωποι, κυρίως μικρά παιδιά σε παιδικό σταθμό.

Συγγενείς των θυμάτων άφησαν σήμερα λουλούδια στον παιδικό σταθμό που αιματοκύλησε χθες ο πρώην αστυνομικός, προτού τελικά σκοτώσει την οικογένειά του και αυτοκτονήσει.

«Έκλαψα μέχρι που δεν έτρεχαν άλλα δάκρυα από τα μάτια μου. Τρέχουν μέσα από την καρδιά μου», είπε ο Seksan Sriraj, 28 ετών, ο οποίος έχασε την έγκυο σύζυγό του στην επίθεση στο Κέντρο Ανάπτυξης Νέων Παιδιών στο Uthai Sawan.

«Η γυναίκα μου και το παιδί μου έχουν πάει σε ένα ήσυχο μέρος. Είμαι ζωντανός και θα πρέπει να ζήσω. Αν δεν μπορώ να συνεχίσω, η γυναίκα μου και το παιδί μου θα ανησυχούν για μένα και δεν θα ξαναγεννηθούν στην επόμενη ζωή», είπε.

T2
A family of a victim mourns as they bring a blanket and a milk bottle during a ceremony for those killed in the attack on the Young Children’s Development Center in the rural town of Uthai Sawan, north eastern Thailand, Friday, Oct. 7, 2022. (AP Photo/Sakchai Lalit)

Βασιλικοί και κυβερνητικοί εκπρόσωποι με λευκές στολές κατέθεσαν στεφάνια μπροστά από την κεντρική πόρτα του παιδικού σταθμού, το πρωί της Παρασκευής. Τους ακολούθησαν μέλη των οικογενειών των θυμάτων που έκαναν προσευχή για τους αγαπημένους τους που χάθηκαν τόσο άδικα.

Αργότερα, κάτοικοι του χωριού παρατάχθηκαν στους δρόμους της πόλης καθώς κονβόι ασθενοφόρων μετέφερε τα πτώματα στον παιδικό σταθμό για να τα παραλάβουν οι συγγενείς.

T1
A police officer lays flowers during a ceremony for those killed in the attack on the Young Children’s Development Center in the rural town of Uthai Sawan, north eastern Thailand, Friday, Oct. 7, 2022. (AP Photo/Sakchai Lalit)

Ο Μπουαράι Τανοντόνγκ έχασε τα δύο εγγόνια του, ηλικίας τριών ετών. «Δεν μπορώ να κοιμηθώ, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στους εγγονούς μου», δήλωσε, έχοντας στο πλευρό του τη συντετριμμένη κόρη του και μητέρα των παιδιών.

Ο πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν- Ο- Τσα επισκέφθηκε τον παιδικό σταθμό, ενώ ο βασιλιάς Μάχα Βατζιραλονγκόρν και η βασίλισσα Σουθίντα αναμένονται μέσα στην ημέρα στα νοσοκομεία όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι οι επτά από τους 10 τραυματίες.

Μια αγρυπνία έχει προγραμματιστεί στο κεντρικό πάρκο της Μπανγκόκ.

thailand epithesi

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ταϊλάνδη βυθίζεται στο πένθος λόγω μιας αντίστοιχης τραγωδίας, όμως αυτή ήταν η φονικότερη επίθεση με πυροβολισμούς και θύματα παιδιά.

Τον Φεβρουάριο του 2020 ένας αξιωματικός του στρατού σκότωσε 29 ανθρώπους, κυρίως σε εμπορικό κέντρο. Ο 31χρονος δράστης είχε πέσει νεκρός από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, έπειτα από 17 ώρες. Αφορμή για το μακελειό ήταν ένας καυγάς του με ανώτερό του.

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Zantac FAQs img

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η συμφωνία προβλέπει την καταβολή 25.000 δολαρίων σε κάθε χρήστη.

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

0359vissikareb0710

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

Τον ξαναγνώρισε ο κόσμος που δεν τον ήξερε, πρόσθεσε η τραγουδίστρια.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα γίνει η συναυλία του στο Columbia – Η συγκλονιστική ανάρτηση για όσα ζει αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα γίνει η συναυλία του στο Columbia – Η συγκλονιστική ανάρτηση για όσα ζει αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ

«Είδα την είσοδο της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο Columbia» - Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ανακοίνωσε πως η…