Θρίλερ στο Μαξίμου – Ένα βήμα πριν την παραίτηση ο Νίκος Δένδιας- Οι 3 όροι που έθεσε ο Μητσοτάκης (video)

Ο Νίκος Δένδιας φάνηκε να αντιδρά πολύ έντονα όταν ανακοινώθηκε το όνομά του στη λίστα του Predator - Οι 3 όροι που έθεσε ο Μητσοτάκης για να τον εμποδίσει

Νίκος Δένδιας

Πολύ κοντά στην παραίτηση φαίνεται ότι βρέθηκε ο Νίκος Δένδιας μετά και τη δεύτερη βδομάδα συνεχόμενων αποκαλύψεων σχετικά με το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων.

Εν μέσω του «βούρκου» των παρακολουθήσεων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του προϊστάμενου πολιτικού ρεπορτάζ του Kontra Κώστα Πουλακίδα, υπήρξε έντονο παρασκήνιο μετά από φήμες για παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες διαρροές η απάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία τον απέτρεψε, αλλά με τρεις όρους που έθεσε, ήταν ότι εάν παραιτηθεί ο ΥΠΕΞ θα πάει σε διάγγελμα και θα προκηρύξει εκλογές.

Νίκος Δένδιας – Όλο το παρασκήνιο

Ο Νίκος Δένδιας φέρεται να προχώρησε στη σχετική συζήτηση με συνεργάτες τους στο ΥΠΕΞ και φυσικά ενημερώθηκε άμεσα το Μαξίμου.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, φαίνεται να έλαβαν χώρα έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη φέρονται να διεμήνυσαν στον Υπουργό Εξωτερικών ότι σε περίπτωση παραίτησής του θα αναγκαζόταν ο πρωθυπουργός να εξαγγείλει, μέσω τηλεοπτικού μηνύματος, την προσφυγή στην κάλπη λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Ο υπουργός Εξωτερικών φέρεται να έκανε δεύτερες σκέψεις θέτοντας όρους για την παραμονή του στην κυβέρνηση, όπως:

  • Η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία.
  • Σε περίπτωση που η Ν.Δ. κατακτήσει την πρώτη θέση στις κάλπες της απλής αναλογικής, να υποστηριχθεί ο ίδιος ως πρωθυπουργός διακομματικής, χωρίς ωστόσο να αποκαθηλωθεί ο Κ. Μητσοτάκης από την προεδρία της Ν.Δ.

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» που μεταφέρει το παρασκήνιο της παραλίγο παραίτησης.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…