Newsroom

Newsroom

Θρίλερ στη Χίο: Επικάθισε στο λιμάνι το «Νήσος Σάμος»

Οι ισχυροί βοριάδες που πνέουν στο βόρειο Αιγαίο παρέσυραν στις 5 τα ξημερώματα το πλοίο

4902311

Οι ισχυροί βοριάδες που πνέουν στο βόρειο Αιγαίο παρέσυραν στις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης, το πλοίο «Νήσος Σάμος» προερχόμενο από τον Πειραιά.

Το πλοίο έχει επικαθήσει σε αμμώδη αβαθή στο λιμάνι της Χίου, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Στο πλοίο με 86 άτομα πλήρωμα, επιβαίνουν 332 επιβάτες 104 φορτηγά 83 ΙΧ και 18 δίκυκλα.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διαδικασία χειρισμώς πρόσδεσης και λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Κοντά στο πλοίο βρίσκεται ήδη ένα ρυμουλκό προκειμένου να επιχειρήσει την αποκόλληση του πλοίου, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τοπικά στα πελάγη τα 8, πρόσκαιρα στη θάλασσα Κυθήρων έως τα 9 μποφόρ, έχουν προκαλέσει μικροπροβλήματα κυρίως σε ορισμένες πορθμειακές γραμμές.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο για Μαρμάρι, ύστερα από απόφαση του πλοιάρχου. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Φανερωμένη Σαλαμίνας-Πάχη Μεγάρων και Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Κλειστή είναι η γραμμή Ρίο-Αντίρριο.

Με πρακτικό και κατόπιν απόφασης του πλοιάρχου εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Λευκίμμης-Κέρκυρας.

 

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…