Θρίλερ σχετικά με τον θάνατο του "εγκεφάλου" των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι

O Εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν, δεν διέψευσε τις αναφορές περί θανάτου του «εγκεφάλου» Αμπντελχαντίμ Αμπαούντ, των επιθέσεων στο Παρίσι, αλλά ανακοίνωσε ότι δεν βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες.

O Εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν, δεν διέψευσε τις αναφορές περί θανάτου του «εγκεφάλου» Αμπντελχαντίμ Αμπαούντ, των επιθέσεων στο Παρίσι, αλλά ανακοίνωσε ότι δεν βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Όπως είπε, η επιχείρηση της αστυνομίας εμπόδισε μία τρομοκρατική ομάδα που ήταν έτοιμη να «χτυπήσει», ενώ  επιβεβαίωσε ότι ένας από τους δράστες των επιθέσεων της Παρασκευής έστειλε γραπτό μήνυμα από το κινητό του, γράφοντας «αρχίζουμε».

Πρόσθεσε ότι οι γαλλικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα, για να ταυτοποιήσουν τόσο τους οκτώ συλληφθέντες, όσο και τους δύο νεκρούς, μετά από την επιχείρηση που έλαβε χώρα νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο προάστιο Σεν Ντενίς του Παρισιού.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι φερόμενοι ως ισλαμιστές τρομοκράτες που βρέθηκαν στο στόχαστρο της επιχείρησης της γαλλικής αστυνομίας σχεδίαζαν να διαπράξουν επίθεση στην οικονομική και επιχειρηματική συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας, τη La Defense.

Σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται κοντά στις έρευνες, η επίθεση είχε οργανωθεί για την Πέμπτη, στη συνοικία όπου εδρεύουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Γαλλίας, όπως για παράδειγμα ο πετρελαϊκός κολοσσός Total αλλά και η τράπεζα Societe General.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι στόχοι των τρομοκρατών ήταν το εμπορικό κέντρο Quatre Temps και η κεντρική πλατεία της συνοικίας με τους ουρανοξύστες και τα γραφεία των επιχειρήσεων στο δυτικό τμήμα του Παρισιού.

Οι αστυνομικοί περίμεναν να εντοπίσουν τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια ομάδα που προετοίμαζε επίθεση στη La Defense, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες, αργότερα ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μπερνάρ Καζνέβ φάνηκε να υπονοεί ότι υπήρχε σχέδιο για μια νέα επίθεση.

Οι αστυνομικές πηγές είπαν ότι το Παρίσι είχε λάβει πληροφορίες σχετικά με την επίθεση που σχεδιαζόταν στο La Defense από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Μαρόκου και τέσσερις αξιωματούχοι των μαροκινών υπηρεσιών επισκέφθηκαν τη γαλλική πρωτεύουσα για να συναντηθούν με αστυνομικούς.