Newsroom

Newsroom

Θρίλερ με ομήρους σε καφετέρια στο Σίδνεϊ

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές στο Σίδνεϊ, όπου ένοπλος κρατά εδώ και δέκα ώρες ομήρους σε καφετέρια, χωρίς να έχουν…

hostage sydney

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές στο Σίδνεϊ, όπου ένοπλος κρατά εδώ και δέκα ώρες ομήρους σε καφετέρια, χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής τα κίνητρά του.

Ορισμένοι όμηροι, που έχουν επικοινωνήσει με τοπικά Μέσα, αναφέρουν πως τα αιτήματα του δράστη είναι να συναντηθεί με τον Αυστραλό πρωθυπουργό και να του δοθεί μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας Lindt Australia, της εταιρείας υπό την ευθύνη της οποία λειτουργεί η καφετέρια, δήλωσε στο Reuters ότι στο κατάστημα εργάζονται περίπου 10 άνθρωποι και ότι πιθανότατα μέσα σε αυτό βρίσκονταν άλλοι 30 πελάτες, αν και νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο για λιγότερους από 30 ομήρους.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, ανέφερε πως δεν έχει γίνει γνωστό εάν το περιστατικό έχει πολιτικά κίνητρα, αν και όπως είπε, «υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να είναι έτσι». Ανακοίνωσε ακόμη πως συγκάλεσε την Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας για να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα. Μία από τις ενδείξεις στις οποίες αναφέρεται ο Αυστραλός πρωθυπουργός είναι το γεγονός ότι, πως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, νωρίτερα τρεις από τους ομήρους εμφανίστηκαν με τα χέρια ψηλά στη βιτρίνα του καταστήματος, κρατώντας μία μαύρη σημαία με αραβικά γράμματα.

Εξάλλου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκκενώσει το κτίριο του προξενείου τους, το οποίο βρίσκεται κοντά στην καφετέρια. Η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής διευκρίνισε ότι μόνο το απαραίτητο προσωπικό παρέμεινε στο προξενείο.

Σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ, έξι όμηροι έχουν μέχρι τώρα αφεθεί ελεύθεροι από τον ένοπλο.

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…